Lattea viikko ja mieli, ei paljon kirjoiteltavaa. Kapuloita rattaisiin on heitellyt myös pieni nuhanpoikanen, jonka ansiosta eilinen kuluikin sohvalla viltin alla. Sairasteleminen on erittäin ikävää lupaavasti alkaneen reippaamman elämän kannalta, mutta muuten lepäilypäivä toki tekee terää aina silloin tällöin. Lueskelin uutta kirjaa, nukuin päiväunet ja katsoin uudestaan loistavan Constant Gardener -elokuvan, jota olen mainostanut tässä blogissa jo aiemmin. Ja mikä parasta, hengasin koko päivän uusissa hienoissa kotihousuissani (adjektiiviparin toinen osa tosin tuntuu jotenkin virheelliseltä kotihousujen ollessa kyseessä) - sorruin viimeinkin hankkimaan sellaiset amerikkalaiset pyjamanhousujen ja verkkareiden risteytysbyysat, tyypillisimmin ruudulliset kuten minunkin tapauksessani, joissa täällä Ihmemaassa pyöritään kodin lisäksi mm. autotallissa, postilaatikolla, huoltoasemalla tai lasten koulumatkalla. Näin se aivopesu toimii, pikku hiljaa. Pelottavaa, mutta ovat ne sitten niin mukavat!

Olo on vielä hiukan puolikuntoinen, joten päivän kunnianhimoisin tavoite on toisen kierroksen äänestysretki. Kovasti on sieltä kuulunut kaikuja, nettilehtien ja poliittisesti valveutuneiden ystävien toimesta, että tiukaksi menee kilpa. Sikäli erinomaisen hauskaa, että jännitys säilyy loppuun asti; ehkä epäselvä tilanne aktivoi myös nukkuvia äänestäjiä uurnille. Tutut täällä ovat ihastelleet jännittävää presidentinvaalijärjestelmäämme ja etenkin tuota ensimmäisen kierroksen vapautta valita niinkin monen ehdokkaan välillä. Ja sitä, ettei meillä automaattisesti voita se ehdokas, jolla on eniten pätäkkää.

Pakko tässä on puuttua vielä tuohon säähänkin, jälleen kerran. Kuivuus se vain jatkuu; maanantaiksi oli toiveita sateista mutta niitä ei edelleenkään tullut, ja seuraavaa mahdollisuutta edes jonkinlaisen kosteuden muodostumiseen odotellaan sunnuntaiksi. Sormet ristissä, sillä kuivuuden lisäksi täällä puhaltelevat lähes jatkuvasti kovat puhurit, joiden ansiosta ruohopalot jatkuvat ympäri osavaltiota ja kaksoiskaupunkiemme aluetta. Lähin maastopalo on tällä viikolla ollut jo lentokentän kohdalla, toisin sanoen melkoisen lähellä. Tavanomaisen 'punaisen lipun' -varoituksen seuraksi on siis eilisestä lähtien liitetty kovin dramaattinen "Explosive Fire Growth Danger".