Tämähän ei tosiaankaan ole mikään resepti- tai kokkausblogi - lähinnä täällä kai puhutaan takeout- ja ravintolaruoasta - mutta tänään tuli kokeiltua anopin tervetuliaisaterialla niin maistuvaa quesadilla-reseptiä, että laitetaanpa onni kiertämään. Quesadillathan on äärimmäisen helppo pyöräyttää ja reseptejä on yhtä monia kuin tekijöitäkin, mutta tämä oli mielestäni tähän mennessä ehdottomasti paras kotiviritys. Tyypillisesti väliin laitetaan vielä vaikkapa kanaa tai miksei vihanneksiakin, mutta minä tykkään yksinkertaisesta juustotäytteestä.

4 isoa tortillalettua
pari paksua juustoviipaletta (jotain perusjuustoa)
hiukan yli desi cheddar-raastetta
hiukan yli desi Monterey Jack-raastetta

kastike:
hiukan yli puoli desiä majoneesia
pari tl hienonnettuja jalapenoja + pari tl niiden mehua
3/4 tl sokeria
1/2 tl kuminaa
1/2 tl paprikaa
1/8 tl cayennepippuria
ripaus suolaa

(Löysin reseptin pohjan netistä, mutta jätin valkosipulin ja kanat pois. Epämääräiset mitat johtuvat tietenkin siitä, että alkuperäiset ohjeet ovat paikallismitoissa enkä viitsinyt alkaa tässä pilkkua viilailemaan. Quesadillat kun ovat kuitenkin rentoa ruokaa!)

Paista tortillat yksi kerrallaan valmiiksi kuumennetulla pannulla. Päällystä puolet kustakin tortillasta juustolla (neljäsosa ylläolevasta määrästä) ja lisää halutessasi päälle valmiiksi paistetut kanat/vihannekset tms. Levitä neljäsosa kastikkeesta tyhjäksi jääneelle puoliskolle. Taita tortilla puoliksi, paina päältä kevyesti lastalla ja paista, kunnes juusto on kokonaan sulanut. Helppoa ja nopeaa! Leikkaa valmis tortilla neljäksi haukkapalakolmioksi ja tarjoa vaikkapa erilaisten salsojen ja salaatin kera. Meillä oli pöydässä punaista ja vihreää kaupan salsaa sekä itse tehty tuoresalsa tomaateista, sipulista, limestä, tuoreesta korianterista ja chilistä. Salaattina toimi tällä kertaa makea mansikka-avokadosalaatti. Aika jees vaikka itse sanonkin. Kuvat jäivät tällä kertaa syömiskiireiltä ottamatta.

* * * * * * * * *

478282.jpgJa päivän tärkeä juttu oli tosiaan tietenkin tuo anopin saapuminen. Hyvissä voimissa ja hymyillen rouva käveli ulos tullista pitkän lennon jälkeen ja toi tuliaiksi paljon terveisiä ja halauksia kotimaasta. Ihanaa! Eikä ihan tyhmää ole sekään, että nyt on kaapeissa salmiakkia ja suklaata, hapankorppua ja ruisleipää, kunnon Elovenaa ja graavia lohta. Lehtimaratoni on aloitettu keväisistä naistenlehdistä ja vielä on pinkassa jäljellä lehteä monelaista. Kirjahyllyyn ilmestyi kevyiksi välipaloiksi pari tilaamaani Utriota ja miehelle Makïnen Venäläisiä unelmia, jonka minäkin mielelläni luen uudestaan. Ja mitäs vielä... niin, Nivean after sun-voidetta (jostain syystä tarjonta on täällä kehnoa) ja lentosukat! Eiköhän näillä pärjäile hetken aikaa.

Erityiskiitos lähtee merikaupunkiin miehen mummille, joka oli kutonut minulle tulevaksi syntymäpäiväkseni kauniin valkoisen villahuivin. Kylläpä se lämmitti mieltä! Paremmalla ajalla laitetaan kiitokset paperille kuvan kera.

Seuraavat päivät keskitymme seurustelemaan vieraamme kanssa. Huomenna olisi tarkoitus suunnata Dallas Arboretumiin heti aamusta mikäli sää ei pistä kapuloita rattaisiin. Taitaa nimittäin olla tulppaaniaika!