Nyt tulee mainostusta, oikein kuvien kera.
 
(Muut kuvat ja tietenkin perinteinen 'matkakertomus' hiukan myöhemmin KodakGalleryn kautta.)

Matkalla asuttiin aivan mainion omaperäisessä ja viileässä hotellissa. Itseasiassa koko matkakohde valittiin hotellin perusteella: ihan muiden maiden boutique-hotelleja netissä selaillessani törmättiin tähän erikoisen näköiseen valkoiseen design-hotelliin, jota kuvailevissa teksteissä toistuivat etuliitteet eko ja retro ja josta näpsityt kuvat todistivat heti, kuinka Basicossa vanha materia saa uuden elämän. Verhot, kädensijat, mehubaarin lattiat vanhoista autonrenkaista, uima-altaat polttoainerummuista...Tänne on pakko päästä!

Valinta osui nappiin. Paikka oli sisutukseltaan ja ulkoasultaan juuri niin omanlaisensa kuin ennakkolupaukset antoivat odottaakin - tiukkaa tyyliä, joka toki jakaa mielipiteitä aika rajusti. Meille se putosi. Huoneet olivat hyvin paljaita ja valkoisia, putket esillä ja valtava kylpymmekin samassa huoneessa (WC oli sentään eristetty omaan kulmaansa). Tavallisen numeroinnin tapaan huoneiden tunnisteina toimivat latinonaisten nimet:Gabriela, Sofia.... Toi mukavaa lämpöä - viidentoista huoneen hotellissa vieraisiin ja heidän asumuksiinsa on syytäkin suhtautua henkilökohtaisemmalla otteella! Sängyllä odotti valkoinen Polaroid-kamera, jolla iloiset lomalaiset voivat ikuistaa karkelointiansa. Sänky oli muutenkin kaiken keskus - se on kaikissa huoneissa sijoitettu aivan keskelle tilaa ja sen alta ja sivuilta löytyy kaikki tarpeellinen nokkelasti piilotettuna ja sijoiteltuna. Vanhassa puisessa juomatelineessä voi kuljetella vettä, räpylät odottavat innokasta snorklaajaa, kahteen suuntaan aukeaa pieni pöytätaso, matkalaukku liukuu omalla tasollaan piiloon, minibaari elelee sopivasti sähkökatkaisimien vieressä sängyn päässä....Yksi seinistä on kokonaan lasinen ja tämän ansiosta huoneet muodostavat vähän akvaariomaisen mosaiikin toisen kerroksen ravintolan patiolta tai yläkerran kattobaarista tarkasteltuna. Toki yksityisyyttäkin on tarjolla, verhoja voi tietenkin pitää suljettuna oleskellessaan itse huoneessa. Meillä kävi lisäksi niin hyvä tuuri, että vaikka olimmekin ottaneet hiukan halvemman patiohuoneen (tarjolla on myös merinäköaloja), Lucia sattui sijaitsemaan juuri pation reunassa, jossa pihan sivussa seisovan puun lomasta meri välkkyi kutsuvasti. Ja auringonnousu osui suoraan kohdalle!

Palvelu oli erinomaista ja rennon ystävällistä ja kaikki yhteiset tilat aina viimeisen päälle järjestyksessä. Joka nurkasta löytyi pieni kierrätysmateriaaleista valmistettu keinutuoli tai muu istuin, jonka selkä- tai käsinojasta saattoi vipsauttaa 'LIBRE'-kyltin ympäri ja ryhtyä hallitsemaan tilaa 'OCCUPADO' -elkein ja -terveisin. Respa toimii myös mehubaarina ja toisen kerroksen pelkistetyssä kalaravintolassa järjestetään salsatunteja neljänä iltana viikossa. Avoimesta ravintolasta voi tirkistellä paitsi naapurien huoneisiin myös Playa del Carmenin pääkävelykadulle La Quintalle (5th Ave.)

Parasta antia oli kuitenkin yläkerran allasterassi/kattobaari Azotea, jossa saattoi melkein kuvitella olevansa edelleen 50-luvun Acapulcon loistossa ennen massaturismin rynnäkköä. Näköala katolta ja pyöreistä altaista avautui rantamajakan ohi Karibianmerelle. Valtavat aurinkopedit olivat mitä mukavimmat ja niissä oli helppo asettua joko hulmuavan kankaan alle auringolta suojaan tai paistattamaan päivää suoraan säteisiin. Isoista tyynyistä sai rakenneltua itselleen juuri sellaisen lukupesän tai paistattelualustan kuin kulloinkin mieli teki. Palvelu pelasi kätevästi tukeville tarjottimille, joita oli helppo siirrellä oman asennon kannalta optimaaliseen kohtaan. Baarin vierestä löytyi myös katettu istuma-alue sekä riippumatot, joissa voi pidellä sadetta tai suojautua auringolta. Illalla kattoterassi muutetaan valaistuksella ja musiikilla tyylikkääksi loungebaariksi, jonka seinälle heijastetaan joka päivä trooppisia elokuvia.

Suosittelemme Basicoa siis lämpimästi kaikille, joita kiinnostaa vähän erilainen hotellikokemus ja joille tämä tyylilaji tippuu. Me olimme enemmän kuin tyytyväisiä ja tunnelmassa mukana, oma fiiliskin muuttui vielä eksoottisemmaksi. Ehkäpä kuvittelimme hetken olevamme paljon coolimpia kuin olemmekaan? Ja vielä sellainen kiva juttu, että Basico ei todellakaan ole erityisen kallis hotelli niin kuin erilaiset boutique-viritykset usein tuppaavat olemaan. Rahaa jää siis myös muuhun hurvitteluun!

Loppuun kuitenkin pari varoituksen sanaa. Basico on aikuisten hotelli - salsatunneista ja baarielämästä lähtee sen verran reipasta ja myöhäistä elämöintiä, että äänimaailma on varmasti liikaa paitsi lapsille myös hiljaisuutta yleisesti kaipaaville (olemme itse olleet muutamalla lomalla joilla päätavoitteemme oli vain ja ainoastaan hiljaisuus ja rauha - tällaiseen fiilikseen Basico ei sovi). Hotellin tiloja ei ole myöskään rakennettu lapsiturvalliseksi ja taitaapa ainakin joiltakin sivuilta löytyä maininta siitä, että hotelli on tarkoitettukin vain aikuisille. Sen sijaan Basico sopii erittäin hyvin niille, jotka nimenomaisesti eivät halua asua lapsiperheiden kanssa.

Aamiaisaddikteille: huoneiden hintaan ei sisälly aamiaista vaikka sitä ravintolassa maksusta tarjotaankin - keskeinen sijainti ja henkinen ilmapiiri viittaavat enemmänkin urbaaniin vaelteluun ja epäsäännöllisiin elämäntapoihin. Myöskään omaa rantaa hotellilla ei ole, biitsille tosin on vain yksi korttelinväli ja lisäksi hotellin asukkaat saavat maksutta käyttää noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä olevaa 'parempaa' rantaa tuoleineen ja varjoineen. Me olimme biitsillä vain kahtena päivänä lyhyesti eikä meitä muutenkaan haitannut pieni aamukävely tai iltapäiväpyöräily, mutta toki hotelleja löytyy aivan rannastakin.

Ja niitä all-inclusiveja sitten ihan muualta.