Koska tosiaan onnistuin telomaan varpaani turvonneeksi kipupisteeksi, vietänkin tänään kotipäivää sohvalla kun muu jengi hilluu Lehmikaupungissa saitsarilla. Oikeastihan se tarkoittaisi siis työpäivää, joita muutenkin tällä viikolla on vieraitten takia ollut luvattoman vähän. Jotenkin kuitenkin onnistuin vakuuttamaan itseni siitä että "toipilaana" kannattaa oikeasti ihan vaan lepäillä ja antaa paranemisprosessin rauhassa tehdä tehtävänsä. Mitä fuulaa, pakko myöntää - vaikea on yrittää väittää, että murtunut varvas jotenkin estäisi tietokoneen käyttöä. Mutta hei, aina on tekosyy # 2: päivä nyt kumminkin on tässä vaiheessa jo niin pitkällä ettei enää kannata aloittaa.

Olen laiskuri.

Sohvalla makailu on välillä ihan kivaa, mutta siinä on se ongelma, että jos on muutenkin jo vähän syyllinen olo, alkaa helposti pohtia muitakin viimeaikaisia syntejään. Ja niitähän riittää. Tällä hetkellä päällimmäisenä on ostoskrapula. Vieraiden kanssa kauppoja kierrellessä kun tulee ikään kuin vahingossa itsekin tehneeksi pieniä hankintoja, vähän niin kuin seuraksi. Yhteenvetoa tehdessä vähän inhottaa. Tällä viikolla hankittua:

-pitkähihainen aluspaita
-retrohenkinen toppaliivi
-pipo ja sormikkaat
-iiiihanat BCBG:n korkokengät
-juhlakolttu
-alusvaatteita
-toinen mekko (kun en osannut päättää kumpi olis kivempi)
-sukkahousuja

Eihän tämä nyt yllä lähellekään pahimpia riistäytymiä mutta kun en todellakaan tarvinnut mitään, paitsi sukkahousuja (yök), ja viime aikoina on muutenkin tullut osteltua kaikenlaista (juuri viime viikonloppuna sorruin ihanaan ja aivan liian kalliiseen mohair-ponchoon, joka nyt on levittänyt karvansa lähes kaikkeen vaatehuoneeni sisältöön). Syyllisyys kalvaa. Itse olen aina etunenässä halveksimassa "pinnallisia" kanssaihmisiäni, joille ostaminen on itsetarkoituksellista toimintaa. Nyt rikka pois omasta silmästä, heti!! Ja sitä paitsi, on muutenkin ihan perverssiä, että on pyörinyt kaupoissa jokaisena neljästä viime päivästä. Kaikesta ei kai voi syyttää vieraitakaan.

Aion siis tehdä parannuksen. Pitäisiköhän samalla lopettaa tupakanpolttokin?

Uusi, uljasryhtisempi minä ei kuitenkaan aloita toimintaansa ihan vielä. Ensin aion jatkaa sohvalla makaamista ja katsoa Oprahia. Leppoisaa viikonloppua kaikille, ja kiitoskiitoskiitos kaikista nimipäivätoivotuksistanne, ystävät!

P.S. Kevyt syyllisyyskohtaus muuten johtunee etupäässä siitä että mulla on oikeasti myös vähän krapula, siis alkoholisemmoinen. Eilisissä apen 60-vuotisjuhlissa kun nautittiin hyvän ruuan lisäksi runsaasti hyvää viiniä. Eläköön aurinkoiset, sisällä tuhlatut päivät!!!