Meidät on kutsuttu huomenna taloyhtiön uuden vuoden kunniaksi järjestämälle shamppanjalounaalle. Tai, hetkinen, mille lounaalle? Kutsulappusessa nimittäin lukee peräti kahdesti "champaign lunch". No, englantihan on natiivillekin vaikea kieli kirjoittaa, etenkin jos sekaan ruvetaan sotkemaan kaikenmaailman vierasperäisiä sanoja. Mutta silti, kamoon - kyllä vähän usko meni näiden lasinnostajaisten juhlavuuteen. Toisaalta lapsus on sikäli osuva, että voisin vaikka lyödä vetoa ettei tilaisuudessa ihan oikeaa shamppanjaa tarjota kuitenkaan. Jessica Simpsonhan kiteytti taannoisessa Newlywedsissa täkäläisen tietämättömyyden kuohuviinin ja shamppanjan erosta mitä osuvimmalla tavalla.

Mutta se saivartelusta, pyydän anteeksi. Tänään käytiin katsomassa loistavaa vaikkakin synkkää Syriana-öljykeinotteluelokuvaa. Kannattaa käydä katsomassa mutta ei väsyneenä - juoni ja henkilösuhteet vaativat vähintään kohtuullista keskittymistä. George Clooney tekee varsin mallikkaan roolityön pullevana hallituksen asiamiehenä ja Matt Damon häärii energia-asiantuntijana, mutta mikään tähtikeskeinen elokuva tämä ei ole vaan pääosassa on itse tarina.

Uuden vuoden suunnitelmia meillä ei juuri ole tuota mainitsemaani gettogetheriä lukuunottamatta. Tsekkasin huvikseni mitä paikallisessa tapahtuu aattoiltana ja eksyin siinä samalla ravintolan bändiesittelysivulle (paikassa soittaa yleensä aika ällöttäviä cover-bändejä). Illan lineup on itse asiassa sittemmin muuttunut, mutta alunperin huomisillan juhlijoita piti viihdyttää yhtyeen nimeltä The Pictures, josta esittelysivut tiesivät kertoa mm. seuraavaa:

Austin's most famous dance band!  These guys have not only toured Europe with the USO entertaining our troops but they also played the inaugural ball for President George Bush.  They will do Cher, Erasure, KC and the Sunshine band and pull all of them off as good if not better than they sound on the radio.

Siinäpä vasta meriittiä kerrakseen!

Loppuun vielä säärintamalta sellainen maininta, että kuivat kelit ovat viimeinkin kostautuneet oikein kunnolla: viimeisen viikon ajan seutua ovat riivanneet sitkeät ruohopalot, joita sopivasti puhallelleet tuuletkin ovat ruokkineet ja levittäneet. Mies pääsi ihmettelemään niitä ylhäältäpäin palatessaan illalla Jerseystä. Meillä ei kuitenkaan ole hätää - lähin maastopalo on useiden mailien päässä eikä se ole kulkemassa tänne päin.