Aikamoinen lätkäviikonloppu. Sanon sen jo nyt, sillä jos tänään tulee Ruotsilta kuonoon, minulla tuskin riittää innostusta kommentoida asiaa enää ollenkaan. Vielä kuitenkin ollaan tunnelmissa.

Kokoilin perjantaina viimeinkin tervehtynyttä itseäni kotona, kun mieheltä tuli tekstiviesti: "Jengi lähtee kännykkätalo vitoseen katsomaan matsia, mennäänkö mekin?" Kyseinen toimistonjatke on siis paikallinen urheilupyhättö ja ravintola, jonka megalomaanisena mottona on "Quality and Quantity".

Mentiinhän me. Ja jäätiin, ensin puhumaan kiekosta ja sitten kaikesta muusta. Kuten yleensäkin tällaisilla kokoonpanoilla iltaa vietettäessä, juttujen taso romahti erittäin nopeasti. Vai kuinka kauan te jaksaisitte kuunnella jankutusta siitä, että Keski-Suomessa baariin mentäessä pitää sanoa päivää eikä moi?

Jatkoimme silti paikalliseen yökerhoon, josta kotiuduimme vasta pikkutunneilla tanssijalat särkien. Ilta ei siis suinkaan ollut turha. Eilen sen sijaan sitten väsytti ja linnoittauduimme perinteiselle sohva-keittiö-akselille. Mies poistui asunnosta kerran kauppareissulle, minä en kertaakaan. Ulkona satoi ja lihamakaronilaatikko oli ihan kingiä.

Nauroimme miehen työkaverin lanseeraamalle termille miljonäärikengät; tällä viitattiin kustomoituihin treenitossuihini, jotka sain kotiin perjantaina. On ne silti kuulkaa niin hienot - ja ennen kaikkea oikeaa kokoa, thank god! Näin olympialaisten aikaan tarjolla on myös oman maan lipulla varustettuja lenkkareita. 32 eri lippuvaihtoehtoa, vain patriooteille!

Nyt mies nukkuu ja lataa akkujaan kahden tunnin päästä alkavaan kultaotteluun. Minun sisäinen kelloni on edelleen flunssan ja yöriekkumisen jäljiltä sen verran vinksallaan, että alkaa vaikuttaa hyvältä idealta valvoa suosiolla peliin asti.

Perjantaina muuten koettiin sellainen ihme, että kourallisesta suomalaisia lähti niin paljon ääntä, että amerikkalaiset hypähtelivät penkeillään. Yleensähän se on toisin päin - kymmenestä täkäläisestä saa huutokuoron, johon Suomessa vaadittaisiin keskisuuren kaupungin miesvahvuus. Mutta kun hampaattomalla miehellä on luistimet jalassa ja maila kourassa, annamme kaikkemme.

Katsotaan, saammeko tänä aamuna naapurit hereille!