Tuikitavallista päivää on vietetty täällä Ihmemaassa. Töitä, sähköpostiliikenteen päivittämistä, salireissu. Uutisia ei jaksa katsoa, kun eilen keitti niin totaalisesti yli - pitäköön, perkeleet, itse maataan pystyssä.

Verkkovierailuilla ei voi kuitenkaan välttyä aivan kaikelta informaatiolta ja niinpä tiedänkin, että parin tunnin sisällä meille iskee kauden ensimmäinen kunnon myrsky. Luvassa maailmojen sota-jyrähtelyä, salamailotulitusta ja mitä todennäköisimmin kunnolla rakeita. Onneksi meillä on tuo mainio autotalli, ettei mene koko kevät rakeista huolehtiessa - ne kun ovat täällä pahimmillaan pesispallon kokoisia ja moukaroivat auton kuin auton heikompaan happeen (eikä kesähelteillä sitten vastaavasti kuoriudu jeeppiraukasta maalit). Tornadovalmiuteen on kehotettu vain Lehmikaupunkia ja siitä länteen olevia alueita, joten kovin suurta pyörremyrskyuhkaa ei meillä ole ainakaan ennen keskiyötä. Ja nyt sitä paitsi tiedän ihan varmasti, miltä tornadovaroitussignaali kuulostaa, sitä kun testattiin tuossa männä viikolla. Jos se alkaa ujeltaa, pitää kuulemma juosta kiireen vilkkaa juuri autotalliin, joka on naapurien mukaan ainoa kestävä rakenteemme. Maakellareita ei tähän savimaahan kaivella.

Tulossa siis varmaankin katkonainen yö, unen ja sähkönsaannin kannalta, mutta pelkoonhan ei oikeasti ole juuri syytä (äiti huom.!). Mies on poissa, joten pahimmassa tapauksessa luetaan nallen kanssa kynttilän valossa kirjaa Finnistuathin vaihdokkaasta. Whatever works.