Viuh vauh ja suih saih - lauantai on siivouspäivä!

Kuten tuhansissa muissakin suomalaiskodeissa, meillä on tänään aloitettu päivä pyykkäämällä, järjestelemällä, paperikasoja setvimällä, imuroimalla, tiskaamalla, pölyjä pyyhkimällä, tavaran paljouden määrää ihmettelemällä....

Lisäksi olemme aktiivisesti työskennelleet henkilöllisyyksiemme suojaamiseksi, ts. lajitelleet, repineet sivuja, silpunneet, silpunneet, silpunneet... Ns. identity theft on täällä niin yleistä, että silppuriparka laulaa kotonamme lähes joka päivä, mutta näin siivouspäivinä se on erityisen hiessä, kun läpi käydään kaikki mahdollinen kotiin tullut paperi ja pakkausmateriaali. Pelkkä nimi ja osoite samassa lappusessa paljastavat liikaa ja dokumentin kohtaloksi koituu armotta Executive Paper Shredder 6 Sheet Crosscut.

Kodinhengettäryys on minusta kaukana, eikä siivous muutenkaan kuulu lempipuuhiini, mutta ei niin tylsää ettei jotain hyvääkin. Siivotessahan usein löytyy kaikenlaista mukavaa kuten kadonneiksi luultuja tavaroita tai unohtuneita naurunaiheita. Tämän päivän helmi oli keittiön tiskin massiiviseksi kertyneestä paperihelvetistä löytynyt paikallisen teleoperaattorin myyntiedustajan käyntikortti, jonka taakse oli riipustettu viihdytysvinkkejä. Taisimme saada kortin olympiakisojen aikaan ollessamme paikallisessa sports barissa Venäjä-peliä katsomassa; viereemme iskostui silloin pari puheliasta, ihan viihdyttävää amerikkalaismiestä, jotka pienissä työnjälkeisissä happy hour-kaljoissa halusivat tarjota meille ulkkareille inside-tietoa Dallasin villistä ravintolaelämästä. Kortin takana lukee ensin: Local, the Restaurant, Deep Ellum (Really chilled, cool!). Toinen mahtava paikka on sitten: O'Bar - Downtown Dallas. Drinks and dancing. Mark and Greg, bartenders. If there is a line, code word "Cleveland".

Tulipahan paljastettua. Tervemenoa vaan kaikki Dallasin keskustaan Markia ja Gregiä morjestamaan. Reteästi jonon ohi.

Kiitos, Ken.