Sunnuntaiaamuna Las Colinasissa haaveiltiin St. Lucian paratiisisaaresta.

Olimme hipsineet läheiseen La Madeleineen aamiaiselle ja päätyneet istumaan katetulle terassille. Uhkaavan mustat pilvet reunustivat taivaanrantaa ja ilma oli kosteaakin kosteampi, mutta linnut laulelivat kauniisti ja aamu oli lämmin, kuumaa päivää enteilevä. Miehen kupissa höyrysi ranskalainen paahto, jonka tuoksuun sekoittui vastapaistettujen croissanttien ja omenahilloleivonnaisten houkuttelevia aromeja. Ja siinä se yhtäkkiä oli: St. Lucia, aamiainen terassilla, tropiikin kosteus, ranskalaiset leivonnaiset ja onnellinen, tuore aviopari. Täydellinen häämatka.

Kerroin miehelle mielikuvastani ja alettiin yhdessä muistella kaikenlaisia matkoja, joita olemme neljän yhteisen vuoden aikana ehtineet tehdä. Etenkin täältä Ihmemaasta käsin niitä on kertynyt todella runsaasti. Uskomatonta kyllä kaikki ovat olleet erinomaisen onnistuneita, loistaviakin. Lienee ihanteellisen matkaseuran ansiota... St. Lucian paratiisimatka oli silti ikimuistoisin, ihanin, paras, siitä oltiin yhtä mieltä. Se olikin sitten valitettavasti sellainen matka, joita taloudellisesti ei ole varaa tehdä kovin usein jos koskaan. Mies taisi huomata vähän haikean katseeni ja vakuutti, että uusia St. Lucioita tulee vielä.

Sitä ennen voisi kuitenkin käydä esimerkiksi New Yorkissa, San Franciscossa tai vaikkapa halvemmalla Karibian-matkalla.

Ja muuten sitten täällä:
  • aprillipäivästä tuli todellinen vitsi, kun perjantai-illan impromptu grillibileistä uuvuttiin niin pahasti että lauantaina sitten lähinnä nukuttiin. Mutta onpahan nyt mahtavia kuvia miehestä et co. pitämässä rock-konserttia pölynimurin avustuksella (ilmakitara eat your heart out - täällä on pölkkäri-ihan-mitä-vaan!)
  • silliä ja kuravettä voivat nauttia myös television säämiehet, jotka ovat povanneet kauheita myrskyjä koko viikon ja eritoten nyt viikonlopuksi. Pisaraakaan ei ole satanut ja tänään kaiken lisäksi aamupilvet väistyivät aivan loistavan kauniin päivän edeltä - altaan reunalla ei pystynyt hikoilemaan kuin tunnin ja sitten oli luikittava sisään suihkuun ja viilentymään. Ihmeteltiin, että miten sitä kesällä oikein pärjäileekään...
  • täällä takametsissäkin siirryttiin kesäaikaan.
  • melkein ostettiin parvekkeelle hibiscuspensas mutta olisikohan se hiukan liian trooppista? Joku korvaaja limoviikunalle on kuitenkin löydettävä, se raukka ei tuosta enää toivu. Kauniin hibiscuksen sijaan Home Depot'sta tarttui tällä kertaa kuitenkin mukaan Cowboys- ja Longhorns-logoilla (don't ask!) varustetut uudet kotiavaimet. Ne toiset kun ovat edelleen siellä kaverin autossa....