Jostain syystä ei olla aikoihin ehditty käydä elokuvissa. Tätä harmittelee etenkin mies, mutta kyllä minustakin viikonloppujen päivänäytökset ovat mainiota huvitusta. Nyt olimme kuitenkin ehtineet pudota kyydistä sen verran pahasti, että sunnuntaina jeeppimme huristi kuin itsestään läheiseen Blockbusteriin leffajahtiin. Yleensä sieltä on meidän mielestämme vaikea löytää mitään, nyt hankaluutena oli suoranainen runsauden pula. Capote ja pari muuta lupaavaa elokuvaa jäi vielä odottelemaan vuoroaan, kun matkaan tarttuivat Hustle & Flow ("It's hard out here for a pimp") ja mustavalkoinen Good Night, and Good Luck.

Riimit putoilivat Hustle & Flow'ssa varsin mallikkaasti, eikä siinä ollut myöskään ihan liikaa etukäteen pelkäämääni katuelämän ihannointia. Terrence Howard oli uskottava ja erinomainen roolissaan vähän inhana ja itsekeskeisenä mutta jotenkin silti sympaattisena pimp-turned-rap artist DJayna, ja muutenkin elokuva kantoi hyvin. Kovin syvällistä sanomaa on turha odottaa mutta laadukasta viihdykettä saa senkin edestä.

Good Night, and Good Luck -elokuvaa olin odottanut todella paljon, mikä on yleensä hankala ja epäedullinen alkuasetelma. Yllättäen en tällä kertaa joutunutkaan pettymään, niin kuin suurten odotusten kanssa useimmiten käy. Pudotuksen sijaan täällä liputetaan huippupisteitä! Aihe on ensinnäkin mahtavan kiinnostava mccarthyismeineen ja red scare (toisen maailmansodan jälkeinen hysteerinen kommunismin pelko Yhdysvalloissa) -tematiikkoineen; mikään historianopetuselokuva tämä ei kuitenkaan ole. Päinvastoin: toimittaja/uutismies Murrowin persoonan ympärille keskittyvästä tarinasta saa paljon enemmän irti, jos tuntee kyseisen ajan henkeä ja ongelmia jo ennestään. Lisäksi elokuva on älykäs, kaikin tavoin älykäs. Sehän ei ole jokapäiväistä herkkua Hollywood-tuotannossa. Leffaa voi huoleti suositella myös aihetta sen kummemmin tuntemattomalle - kuvaus on tyylikästä, tarina kulkee, henkilöhahmot on loistavasti roolitettu ja ihana aikalaismusiikki kehystää eheän kokonaisuuden (katselkaa/kuunnelkaa vaikka täältä!). George Clooney on mitä ilmeisimmin ihan oikea ohjaaja!

Katsotaan kauanko kestää ennen kuin päästään Capoten kimppuun.