Joka kevät Texasin pellonpientareet, tienvierustat, joutomaat ja luonnonnurmikot muuttuvat kuin taikaiskusta sinisiksi. Lähes yhdessä huhtikuisessa yössä osavaltion nimikkokukka bluebonnet eli sinilupiini valtaa paitsi maisemat myös mielet: hei kamerat esiin, missä parhaat paikat, lapset valkoista päälle! Bluebonnet picture on käsite ja ihan must-juttu.

Onnistuneeseen sinilupiinikuvaan tai -bongaukseen tarvitaan kuitenkin ajoitusta ja nopeutta - sinikedot katoavat maisemasta lähes yhtä vilkkaasti kuin ovat ilmestyneetkin. Joka vuonna on meilläkin ollut vakaa tarkoitus näpsäistä täydellinen bluebonnet-otos, ja yhtä monena vuonna olemme sitten olleet myöhässä. (Silloin kun tienvierustat ovat täynnä kummallisiin paikkoihin pysähtyneitä autoja ja ojissa rämpiviä texasilaisia, joita ei muuten saa kirveelläkään ulos valtavista maastureistaan, on jo liian myöhäistä puhua. Silloin täytyy toimia, like there's no tomorrow!) Viime vuonna sentään räpsäistiin jotain, mutta liian pikaisesti (my hair!) ja vähän jo kuivahtaneista kukista.

Tänä vuonna on kuitenkin suurempi ongelma. Huhtikuu on kohta mennyt mutta sinistä kukkamerta ei vain näy. Syykin on selvä: liian kuiva syksy ja liian lämmin talvi. Kyllähän pientareilta voi muutaman hassun sinilupiinin jo bongata, mutta bluebonnet ilman kaveria on melkeinpä osavaltionpetos. Yhdet kukkafestarit on jo peruttu! Viivytys ja yleinen sinipessimismi eivät kuitenkaan lannista toiveikkaita bluebonnet-entusiasteja: väijyntä jatkuu ja lisäfestivaaleja on tulossa. Jos omat resurssit eivät lupiinijahtiin riitä, metsästysapua saa esimerkiksi pirauttamalla seuraavaan numeroon:

Texas Wildflower Hotline:
1-800-452-9292


(kuva: WFAA-TV)