Huoletonta sunnuntaita vietti taas tämä Ihmemaan kaksikko... Ei tullut myrskyä eikä edes kunnon kylmää rintamaa, joten pihapäivä oli eilenkin, huolimatta kevyesti punehtuneista olkapäistä lauantain golf-ekskursion jälkeen. Aamusta tosin oltiin päällisin puolin kauniin ilman suhteen sen verran epäileviä (täällä myrsky tulee päälle kirjaimellisesti minuuteissa), että äitienpäiväsoittojen jälkeen harhailtiin läheiseen leipomo-ravintolaan, tarkoituksena aikaansaada mega-aamiaisella nuijanukutus ja sunnuntaikooma, jotka oikeuttaisivat sohvalla makaamiseen. Paikassa vallitsi kuitenkin tavanomaiseen tapaan kauhea pyöritys ja härdelli, kun liian vähäisellä ja huonosti koulutetulla työntekijäporukalla yrittivät hoitaa sunnuntain brunssiruuhkaa. Siirryimme suosiolla to go-jonoon ja kiikutimme aamiaiseväät omaan vehreään puutarhaamme. Hyvin maistui, mutta samalla havaittiin myös, että mitään kunnon kylmää rintamaa ei kyllä tosiaankaan ollut tullut tai heti tulossakaan. Olisikohan nyt ihan rikollista mennä sisälle?

Pohdittiin myös etutontillemme nousseen strip mallin antia tähän asti. Ranskalaisketjun ravintolahan avattiin ensin ja loput rakennuskokonaisuudesta on kaikessa komeudessaan ollut pystyssä ja viimeisteltynäkin hetken, nyt vain odotellaan minkälaista bisnestä siihen tulee. Naapurien kanssa ollaan toivottu jotain toistakin ravintolaa (kävelymatkan päässä olevat paikat kun ovat suuremman luokan luksusta täällä), mieluiten vielä sellaista jossa olisi kiva baarin puoli tai vaikka terassi. Tähän mennessä fikassa on City Bank (EVVK), pesula (tulen ehkä käyttämään), Jamba Juice-mehubaari (epäilyttää tuollaiset pirteät mehubaarit ja niiden puuhakkaat terveyskampanjat) ja jokin pörssimeklariliike (huoh). Tulossa on kylteistä päätellen myös Glow-niminen spa-viritys ja ehkä hammaslääkäriasema. Ikävä kyllä mitään näistä palveluista ei ole selvästikään räätälöity juuri meille - minulla ei esimerkiksi ole suurtakaan halua reippailla henkarien ja vaatepussien kanssa parkkipaikkaa pidemmälle.

Mutta siis eilisestä edelleen.

Houkutus lämpimästä mutta ei liian kuumasta päivästä vei lopulta sohvaperunoista voiton, ja hipsimme alakertaan ja altaalle. Jospa vain koko kesän ilma pysyisi samanlaisena! Elohopea ei noussut yli 30 asteen, vesi oli vielä kevyesti viileää ja ilma oli kaikin puolin juuri sopiva, miellyttävä ja leppeä. Aurinkoa täällä ei jaksa ottaa, mutta altaassa on mukava istuskella reunuspenkillä ja vaihtaa kuulumiset naapurien kanssa. Naurettiin taas kerran miehen yltiöspesifejä lämpötilavaatimuksia, raukka kun palelee kovin helposti mutta ei tykkää toisaalta erityisen kuumastakaan. Nyt oli kuulemma "ihan ok" mutta jos toivoa saisi, parasta olisi jos ilman lämpötila olisi kaksi astetta alhaisempi ja veden puolestaan pari korkeampi. Hmm. Olemme siis määritelleet miehen optimitilan: ilma 27°C, vesi 25°C. Good luck with that.

Kaikkea pientä viihdykettäkin oli toki tarjolla. Byron Nelsonissa oli pettymyksekseni jäänyt bongaamatta erikoiset hatut; ilmeisesti korkokenkäiset ja isolieriset naishenkilöt pyörivät jossain muussa osassa kisa-aluetta (heitä on, kisojen televisiopätkät todistavat, ja kaveri kertoi myös, että groupiet ovat nykyään golfkisojenkin arkipäivää). Tätä pettymystä lievitti kevyesti jonkun tuntemattoman altaalla rentoutujan upea Ascot-tyyppinen viritys, josta Englannin kuningatarkin olisi ollut kateellinen. Naapurin rouvat (tosin naimattomia ovat.... naapurin tädit?) kilpailivat puolestaan aurinkolipoillaan - kumpaa äänestäisit, Havaiji-lippaa vai eleetöntä hiusten väriin sovitettua suojaa? Kostoksi esteettisestä kärsimyksestä pidin itse olkistetsonia, joka muuten on ns. väliinputoajahattu. Siitä lisää jollain toisella kertaa.

Jalkoja huljutellessa sain nauttia Golden Guineapig Inc.:in tarjoamasta jalkahoidosta. Aika kiva, etenkin kun hoitoon kuului viihdyttävää keskustelua jalkojeni kesäisestä tilasta - kynnet vimosen päälle, mutta mitkäs kengät ne näin hiertää? (kaikki). Altaassa uiskenteli iloisten ihmisten lisäksi myös muuta elämää - mies tuli innoissaan selostamaan havaitsemastaan sukeltajakoppiksesta. Onkohan se sen luonnollinen elintila? kysyi pikku biologini. Itse otin luontokappaleiden suhteen säälimättömän pyövelin roolin: meitä ahdistellut jättiampiainen sai päähänsä naapurin futiksesta, jossa muuten on aivan erikoislaatuisen mahtava pinnoite ja grippi. Luonnollisestikaan kyseinen arvio ei perustu tämän jalkapallo-connoisseurin asiantuntemukseen vaan pallon kyljen omaan mainospuheeseen. Kenelle tahansa kelvannee Exclusive Pyramid Pebble Traction Design?

83250.jpg

Sen on pakko olla hyvä.

Kotona katsottiin vielä DVD:ltä Memoirs of a Geisha. Olihan siinä upeaa kuvaa mutta aika pitkältihän kyse oli länsimaalaisesta tulkitsemassa pintapuolisesti vierasta kulttuuria. Kirjassa sentään päästiin geishan elämään jotenkin paremmin sisään. Väsyneenä se oli kuitenkin hyvä katsottava, ei vaatinut korkeamman asteen aivotoimintaa.

Ja kyllä sitten taas uni maistui!

P.S. Kauniit kiitokset vielä lauantain isännälle lipuista ja seurasta, jälkimmäisestä kiitän erityisesti vaimoa. Oli mukavaa!

P.P.S. Kiitokset jatkuvat: Leppeän aurinkoiltapäivän taustalla soi Stevie Wonder ja siitähän on kiittäminen Kaisua. Hyviin fiiliksiin, niinhän se oli? Ajattelimme sinua!