Katsottiin juuri miehen kanssa sivusilmällä NBC Nightly News with Brian Williams -ohjelmaa. Hyvätkin uutisohjelmat ovat täällä erittäin USA-keskeisiä, joten uutisia ei tule koskaan katsottua mitenkään superinnokkaasti. Sen verran ovat tuossa päällä, että pysytään suunnilleen kärryillä Ihmemaan ihmemeiningistä

Tällä kertaa kuitenkin muiden puuhien lomassa tarttui korvaan jotain niin uskomatonta, että oli pakko äkkiä avata kone ja mennä tarkistamaan asia ohjelman nettisivuilta.

Kyllä.

Ja voi ei.

Tässä pari kohtaa National Geographicin tekemän haastattelututkimuksen tuloksista:

  • One-third of respondents couldn't pinpoint Louisiana on a map and 48 percent were unable to locate Mississippi.
  • Fewer than three in 10 think it important to know the locations of countries in the news and just 14 percent believe speaking another language is a necessary skill.
  • Two-thirds didn't know that the earthquake that killed 70,000 people in October 2005 occurred in Pakistan.
  • Six in 10 could not find Iraq on a map of the Middle East.
Lisää täältä.

Ja juuri nyt elämme keskellä live-TV-draamaa: Houstonin yllä kiertelee pieni Continental Expressin matkustajasuihkukone, jonka renkaista kaksi tuhoutui nousussa täysin. Nyt kulutellaan polttoainetta ja valmistaudutaan laskeutumisyritykseen. Pelastusajoneuvot ja -miehistöt ovat valmiudessa ja tv-kanavat lähettävät tapahtumaa hetki hetkeltä. Asiantuntijat esittävät, että sivutuulessa tehdään silloin tällöin joka tapauksessa tällaisia toispuoleisia laskeutumisia, johon nyt pyritään (ensin maahan toisen puolen pyörät, sitten etupyörä ja vasta viimeiseksi toinen puoli, josta nyt on siis jäljellä vain vanteet) - sikäli siis mahdollisuudet ovat oikein hyvät. Kurjalta tuntuu silti 45 matkustajan puolesta, jotka ovat kierrelleet Houstonia jo parin tunnin ajan - omat rystyset valkenevat pelkästä ajatuksestakin.

MUOKS. klo 18.24 Ja juuri kun pääsin kirjoittamasta edellistä, kone tuli alas. Kauniisti ja mallikkaasti, juuri niin kuin oli tarkoituskin. Luottamukseni lentäjiin nousi juuri potenssiin sata. Hieno juttu.