Oltiin lauantaina jo asetuttu viettämään aikamoisen rauhaisaa koti-iltaa, kun tylsistynyt naapuri soitti ja sai houkuteltua meidät ulos. Suuntasimme ensin uptowniin Toulousen terassille, jossa naapurin mukaan on lauantaisin yleensä kova kuhina (itse olin käynyt siellä vain viikolla). No, eipä ollut, joten nautimme sivistyneesti pullon kohtalaista valkoviiniä ja jatkoimme eteenpäin.

Läheinen Travis Street oli aivan yhtä autio, tosin sitä oltiin osattu odottaakin, koska kyseinen kadunpätkä on lähinnä keskiviikkopaikka. Tiemme vei siis vähemmän hillityihin maisemiin, downtownin baarikeskukseen ja paheiden pesään Deep Ellumiin.

78245.jpg

Perjantainen Cinco de Mayon juhlinta oli selvästi verottanut väkeä, sillä en muista milloin Deep Ellumin lauantai-ilta olisi näyttänyt yhtä rauhalliselta. Joidenkin baarien edessä oli sentään jonoa, mutta esimerkiksi kattoterassit olivat enimmäkseen kiinni ja kadulta puuttui kokonaan normaali kaaostunnelma.

Meillä nyt ei ollut tarkoitustakaan sen kovempaan riekkumiseen, joten sukellettiin Velvet Hookahin itämaiseen tunnelmaan rauhallisille drinksuille. Hookah-savut jätettiin tosin muiden nautittavaksi. Asiasta kiinnostuneille voin kuitenkin mainostaa, että piipputupakkalista vaikutti erinomaisen laajalta.

78248.jpg

Ennen lähtöä käytiin vielä Green Roomin katolla ihailemassa Downtownin osittaista siluettia. Naapurin The Bone paukutti sentään R&B-hittejä sellaisella volyymillä, että helposti olisi voinut uskoa olevan kyse kiireisemmästäkin illasta. Suhteellisen hiljaisia ja tyhjiä katuja silti käveltiin takaisinpäin.

78247.jpg

78249.jpg

Aina kuitenkin tapahtuu jotain, ollaanhan sentään suuressa maailmassa. Aamukahden draamaa näyteltiin viereisellä parkkipaikalla:

 Sir, do NOT move! Keep your hands where I can see them!

78246.jpg

Me sen sijaan suuntasimme turvallisesti kohti teknologialähiötä ja kotia.