Texasin sää se vaan on mitä milloinkin.

Viikonloppuna täällä oli huomattavan viileää, kun myrskyrintama toisensa jälkeen pyyhkäisi yli kaksoiskaupunkien Metroplexin. Kaivattua vettäkin saatiin ihan kivasti, kerrankin ei kuivuus vaivaa. Mittarin lukemat eivät siis viime päivinä ole juuri eronneet Suomen vastaavista, tosin vaivihkainen kipuaminen alkoi eilen iltapäivällä. Ja tänään sitten on käsittämättömästi siirrytty tropiikkiin!

Aamuvarhaisella ilman kosteusprosentti oli niin korkea, että janonsa olisi voinut sammuttaa pelkästään hengittämällä. Trooppinen sumu suorastaan roikkui pihan palmuista ja iho alkoi muutaman minuutin ulkonaolon jälkeen helmeillä ihan hikoilematta. Aivan outoa meininkiä. Onhan nyt sadekausi ja sikäli kostein aika vuodesta, mutta ei meillä yleensä tällaista juuri nähdä, sitä vertaa keskellä preeriaa ollaan ja aivan liian kaukana oikeasta tropiikista. Tosin  kosteuskin on kai melko suhteellista - Texas Panhandle'ilta tulevat muistavat aina muistuttaa, kuinka kosteaa täällä kumminkin on. Entisen naapurin isä, kunnon tall tale-texasilainen stetsonpää, kertoi rehvakkaasti kuinka Panhandle'in mailla on rakentanut männä vuosina aitaa 114 asteen (45°C) lämmössä ja auringon armottomassa paahteessa ihan "no problem", mutta täällä ei kuulemma viitsi kosteuden takia koskeakaan työkaluihin jos lämpötila on yli 95 astetta Fahrenheitia (35°C). Ja tällehän sitten luonnollisesti nauravat Houstonissa asuvat, sillä siellä, meren läheisyydessä, on taasen huomattavasti kosteampaa kuin täällä.

Yllättävän pitkiksi puheiksi meni taas tämäkin lyhyt asia, mutta semmoinen 35 Celsius-astetta tuolla näyttäisi yhtäkkiä olevan jälleen kerran, ja lämpöindeksin kanssa troopisen kosteat 37 pojoa vähintään. Altaalla on varmaankin kuhinaa mutta minähän en mene, koska tänään on Ihan Paska Päivä.