96116.jpgVähän erikoisissa tunnelmissa on sujunut tämä kotiinpaluu - tuskin päästiin kotikoloomme kun pitikin jo lähteä kannustamaan Suomi-musiikkia maailmankartalle. Ville Valo kumppaneineen vieraili eilen Dallasin tai oikeammin Grand Prairien Nokia Theatre'issa ja pakkohan sitä oli mennä ihmettelemään. Normaalin keikkameiningin lisäksi minulla oli ihan oikea tehtäväkin, kaveri tilasi sosiaaliantropologisen minitutkimuksen Bible Beltin love metal-faneista. Mustaa, mustaa, lävistystä ja mustaa, mutta ei välttämättä tukassa - ja se juurikasvuinen liimaletti on mitä ilmeisimmin suomalaisten alan harrastajien oma keksintö. Ainakaan Dallasin HIM-yleisöstä en löytänyt yhtä ainoaa tyyppiesimerkkiä. Sen sijaan epäilyttävästi Nokia-insinöörin näköisiä konserttivieraita maleksi nurkassa jos toisessakin.

96115.jpgNiin vain HIM oli kuitenkin vetänyt venuen silmämääräisesti täyteen ja mikäli kyseisestä musiikista mitään ymmärrän (äärimmäisen kyseenalaista), keikka oli hyvä - ainakin yleisö oli mukana ja hevitervehdykseen nousi täysi salillinen mustaan verhoutuneita käsiä. Lisäksi Nokia-teatterin lavalla ei olla koskaan (lue: Modest Mousen, Airin tai Lenny Kravitzin keikoilla):
  • vedetty niin helvetisti röökiä
  • mainostettu suomalaista kännykkäyhtiötä välispiikissä
  • jouduttu potkimaan lavalle lentäneitä pikkuhousuja syrjään yhtä kiivaaseen tahtiin
Hyvä Ville!

Eipä siis ihme, että viikonvaihteen sana oli itseoikeutetusti crowdsurfing.

96114.jpgP.S. Valmistauduttiin konserttiin mahdollisimman epäsopivasti, olipa vertauskohtana sitten suomalainen keikkakulttuuri, kulttuuri yleensä tai asianmukaiset amerikkalaiset parkkipaikkahengailutavat: naapuri vaati ehdottomasti tailgating -etkoja (jotka siis Nokia Theatre'in parkkipaikalla suoritettiin), mutta koska kunnollinen grillailu jne tailgating-kaanon ei ollut mahdollista, nautiskelimme pickupin takalavan reunalta punaviiniä, viinirypäleitä, juustoja ja mansikoita. Pojat sentään toivat hommaan asianmukaisempaa redneck-rotia raahamalla mukaan minikegin, josta sitten laskivat liian vaahtoista kaljaa muovimukeihin. Huh huijaa.