Ihan mainiota meininkiä taas! Kirjoittelinkin tuossa pari päivää sitten, kuinka täällä pidätellään henkeä Mavsin pelatessa NBA-finaaleissa Miami Heatia vastaan. Huumalle on virallinen nimikin - Mavericks Madness. Tämä hulluus piti eilen sitten huolta uutislähetysten viihdyttävyydestä ihan joka kanavalla (kyllä, surffasimme epäuskoisina).

9378767_320X240.jpgEiliseen, neljänteen finaalipeliin valmistauduttiin siis edelleen Miamissa. Joku intohimoinen Mavs-kannattaja oli sitten ankkuroinut hulppean luksuspaatin paikallisen korispyhätön American Airlines Arenan viereiseen marinaan ja ripustanut toiselle kyljelle valtaisan Go Mavs! -bannerin. Hatunnosto yritteliäisyydestä, tuumimme me. Mutta eihän tämmöinen sovi vihollisen reviirillä! Jonkin sorttinen Miamin kaupunkiauktoriteetti (city manager) oli saanut asiasta vihiä ja lähettänyt miehensä partioveneillä vaatimaan loukkaavaa kannustuskangasta laskettavaksi. Näin olikin uhkailujen jälkeen tapahtunut ja Miami saattoi taas hengittää - mutta vain pienen hetken, sillä uhmakkaalla veneenhaltijalla ei kauan nokka tuhissut kun banneri jo roikkui veneen toisella puolella. Perkeleen texasilaiset! Järjestyksenpitokoneisto polkaistiin uudestaan käyntiin ja tässä vaiheessa netissä kierteli jo hurjia huhuja siitä, kuinka Mavericksin omistaja, eksentrinen miljonääri Mark Cuban olisi veneen omistaja ja tempauksesta vastuussa. Asian paisuessa nämä huhut - osittain Miamin viranomaisten toimesta - sitten yltyivät ja levisivät siinä määrin, että Cuban päätyi ilmoittamaan niiden perättömyydestä blogissaan. Ei kuulemma ole koskaan venettä omistanutkaan.

Veneen oikeasta omistajasta puolestaan liikkui jos jonkinlaista tietoa. NBC 5 (josta kuvakin) ilmoitti omistajan paljastaneen saaneensa jättibannerin (ja idean?) itseltään Mr. Cubanilta, kun taas ABC:n kasikanavalla reportteri vaivautui hankkiutumaan kyseiseen marinaan asti ja pääsikin lopulta napostelemaan oliiveja jahdin mukavalle penkille neljän sirpsakan edustustyttösen väliin. Kanavalla haastateltu veneen vuokrakapteeni kertoi, että pitkällisten viranomaisneuvottelujen jälkeen kangas oli ollut pakko laskea lopullisesti, sillä kipparia oli uhattu absoluuttisella työkiellolla niillä seuduin jollei yhteistyöhenkeä löytyisi hetimmiten. Ja tässä vaiheessa meillä viimeistään oli sellainen olo, että seuraamme myöhästynyttä, pitkitettyä aprillipilaa! Ilmeisesti koripallohulluus ylittää sananvapauden ideaalin mennen tullen...

Mavericks-fanien pyhää närkästystä helpottavana tietona voin kuitenkin ilokseni ilmoittaa, että hätä ei ole tämän näköinen - kyllähän Texas aina Floridan pesee tällaisessa nokittelussa. Uutiset näet tiesivät myös ilmoittaa, että taistelussa on otettu järeämmät aseet käyttöön; kun kerran maan pinnalla ja vedessä iso miamilaisveli valvoo, siirrytään ilmatilaan. Ei muuta kuin megalomaaninen Go Mavs-kangas lentokoneen perään ja Miamia kiertelemään! Stay tuned....

* * * * *

Jos jollekin vielä jäi epäselväksi kannattaisiko tänne mahdollisesti muuttaa, kerronpa vielä pienenä bonuksena, että miesten deodoranttimerkki Old Spicen vuosittaisessa, vallinneisiin säätiloihin perustuvassa hikisimmät kaupungit - julistuksessa Phoenix, Az. vei voiton mutta kymmenen kärjestä peräti kuusi hikicityä löytyi Texasin rajojen sisäpuolelta - ja ykkösenä näistä tietenkin Dallas.

* * * * *

Ai se varsinainen peli? Dallasille tuli kunnon tukkapöllyt ja viidenteen peliin lähdetään 2-2 tilanteesta.