Taidan kirjoittaa samalla tavalla kuin pukeudun - sovitan ylle tätä kolttua ja tuota asua, vaihdan hahmoa tilanteen ja mielialan mukaan. Välillä toimii ja välillä ei.

* * * * *

Pikku kananen -viittaukset ovat viime aikoina lisääntyneet residenssissämme eksponentiaalisesti. Riittää kun käväisen nukkumassa, niin miehellä on jo aihetta kiljaista ilahtuneena: Chicken Little! Kiitti vaan Jeff maailman älyttömimmästä takaraivokyninnästä juuri siitä pyörteen kohdalta - viihdyttävästä oheisohjelmasta huolimatta en kyllä tule enää uudestaan. Nytkin päälaella sojottaa - koneen ääressä istuu kananpoika vastoin tahtoaan.

* * * * *

On muuten kumma juttu, kuinka tuplaleveän talvipeiton jakaminen onnistuu meiltä suhteellisen sujuvasti (tosin mies ei ole tästäkään aina ihan samaa mieltä), mutta ohuen kesäversion kanssa tapahtuu poikkeuksetta henkilön A tyylikäs koteloituminen ja henkilön M palelu ilman minkäänlaista verhoilua. Samaan tapaan ihmetyttää, miksi lukuvalo päällä nukahtamisessa ja valo päällä nukkumisessa ei ole mitään ongelmia, mutta annas olla jos asiaintilaan havahtuu ja haluaa miellyttää myös miestä - valon sammuttaminen riittää kananpojan hereille saamiseen. Ja nukkuja se vain nukkuu sujuvasti tietämättä tyynynaapurinsa uhrauksista. Ihailtavaa viileyttä.

* * * * *

Eilen käyntiin potkaistut MM-kisat kuohuttavat jo nyt naapureita eri tavoin. Brassirouva oli avajaisista asti liimautunut TV:n eteen espanjakielisen selostuksen vangiksi, kun taas amerikkalaiset mussuttavat tyynesti hodareitaan. Ai mistä te taas nyt puhuittekaan? Pelaako FC Dallas? Brittipojat tuskin liikahtavat Londoner-pubista neljään viikkoon - tänään eivät ainakaan. Miehen Argentiina-päätös aiheuttanee mukavia latinopallotaistoja tulevina päivinä, brasiliaiset jo teroittelivat kynsiään. Missä lippu, huolehti riolaisrouva. Missä oranssit vaatteet, huolehdin minä. Vaikka eipä hätä tämän näköinen ole - kannustin Hollantia vahingossa jo viime viikonlopun keikalla ja sen jälkeisissä juhlissa, kun toppini olkanauhojen alareunat kuvastivat kauniisti Alankomaiden lippua. Tämä tuotiin tietooni paikallisessa yökerhossamme sekä yhden suomalaisen että kahden hollantilaisen toimesta. Kiitos, Diesel.

* * * * *

Taasko se tulee siinä turbaanissaan, voivottelee naapurin setä kun ilmaannun altaalle päähuivissani.

- It's a scarf. A scarf!
- It's a turban.

No entäs sitten jos onkin. Miksi ottaisin pukeutumisneuvoja sinulta, of all people? Pray tell!

* * * * *

Vielä kun hallitsisi sen aseistariisuvan tyylin... Tyynysotatyyli, olisiko se tyylien tyyli?

* * * * *

EDIT 11.6.  11:22 CT: Asiavirhe korjattu yleisön pyynnöstä.