Niin se loma hujahti ja täällä taas päivystellään. Kiitos kaikille hääpäiväonnitteluistanne ja matkatoivotuksistanne - reissu oli tosiaankin hieno ja rentouttava, vaikkakin tavalliseen tapaan aivan liian lyhyt. Kiitos myös San Josen emännälle ja isännälle vieraanvaraisuudesta ja kyläkierroksesta perjantaina - olette milloin tahansa tervetulleita vastavierailulle! San Francisco puolestaan oli juuri niin rento ja hip kaupunki kuin olimme kuvitelleetkin, kukkaloisto säväytti auringon polttamaan ruohoon turtunutta silmää, ja Little Italy jossa pidimme majaa varasti sydämemme heti kättelyssä. Perinteinen matkaraportti on tulossa kunhan tässä ehtii jotenkin asettua.

DIES-WO33_V1.jpgPääsimme eilen yöpuulle vasta pitkälti kahden jälkeen ja kiitinkin itseäni kaukonäköisyydestä viikon ohjelman suhteen - olin jo etukäteen vapauttanut tämän päivän töistä. Siitä huolimatta laukkujen purkaminen ja pyykkishow ovat vielä täysin puolitiessä. Sen verran sentään olen saanut kapsäkkejä auki, että ehdin jännityksellä kokeilla vikana päivänä pikku viineissä kokeilematta ostamani Armani Exchangen paidat. Onneksi kova luottamus omaan kykyyni arvioida silmämääräisesti kokoa ja mallia ei tällä kertaa osoittautunut perusteettomaksi ja ostokset osuivat kohdalleen; en silti suosittele shoppailua liian iloisella mielellä, etenkään jos kalliita, mahdollisesti väärän kokoisia vaatteita ei oikein voi palauttaakaan. Vaikka jännitysmomenttihan sekin.... Nähtäväksi jää, missä sitten käytän reissulta ostamiani lämpötamineita - viileä San Franciscon sää sai minut vaihtamaan sunnittelemani pikkumekko-ostokset paksuun villatakkiin kehutussa mekkokaupassa. Kiitos vinkistä, Merja! Retkahdin myös Dieselin syysmalliston ihanan lämpimään ja mukavaan hupputakkiin, jolla ei kyllä täällä ole käyttöä edes talvella. Vaan mistä sitä ihminen tietää minne seuraava retki vie? Ja sitä paitsi takissa on tosi hauskasti istutetut hihat! (kuva)

Sellaista asiaa täytyy vielä tuulettaa, että Saratogan vuorilta pieneltä viinitilalta ostamamme erinomainen Syrah tuli kuin tulikin kotiin ehjänä matkalaukun syvyyksissä ja vaatteetkin olivat säästyneet  kohtalokkaalta punkkukylvyltä. Tähän yleensä vältettävään ratkaisuun meidät pakottivat tietenkin uudet käsimatkatavarasäännökset, jotka eivät salli nesteiden kuljettamista matkustamossa. Hyvin se ruumakuljetuskin silti onnistui, kuten viinitilan vanha italialainen herrasmies Gabriele (just Gabe, OK!) epäilikin. Minä en uskonut, mutta mies pakkasi reippaasti ja niin vain saatiin tällainenkin Kalifornian-muisto kotiin asti.

Muuten kovin arkista puuhailua täällä kuumuudessa. Työpapereiden järjestämistä, huomisiin teksteihin orientoitumista, meilien purkamista ja sen sellaista äärimmäisen kiinnostavaa hommaa. Kävin sentään jalkahoidossa hellityttämässä mäkien kiipeilyn ja kaupunkiravaamisen uuvuttamia tassujani; on se kummaa kuinka monta hiertymää saa parissa päivässä aikaan. Nyt vielä juoksen tien yli lääkärini vastaanotolle rokotettavaksi, keväisten matkarokotusten boosterit kun ovat jo long overdue. Ei kaikkea voi muistaa millään.

Boheemiutta sekin?

163624.jpg

Savannah-Chanelle Vineyards, Saratoga