144693.jpg Viime aikoina on tullut matkusteltua suhteellisen paljon (niin kuin expat-aikanamme yleensäkin), mutta varsinaiset Texas-jutut ja -retket ovat jääneet vähemmälle. Niinpä viikonlopun Austinin-matka oli tässäkin suhteessa raikas tuulahdus, ilmaa luonnollisesti lukuunottamatta - Texasin kesäsää nyt on mitä se on... Iskeydyttiin perjantaina I-35:lle aika sopivaan aikaan, sillä matkassa meni kahdesta pysähdyksestä huolimatta vain vajaa neljä tuntia (tyhjällä tiellä ja kovalla ylinopeudella voi päästä kolmeen tuntiin, ruuhkassa menee viisikin tuntia jos sen kummempia onnettomuuksia ei ole tietä tukkimassa). Voi kuulostaa pitkältä, mutta tässä järjettömän kokoisessa osavaltiossa se ei ole matka eikä mikään. Kaikkeen tottuu. Ajon aikana saimme ihailla kuivuudesta johtunutta ihan kuin oltais leffassa tien päällä -tunnelmaa, kun tien molemmilla puolilla levittäytyvillä lakeuksilla näkyi komeita pölypilviä pikkuteillä hurruuttelevien ajoneuvojen ympärillä ja perässä.144696.jpg

Austinissa on aina mukava käydä ja eritoten viikonloppukohteeksi se on varsin ideaali. Kaupungilla on ihkaoikea keskusta, jossa voi jättää auton parkkiin tai vaikka kokonaan kotiin ja kuljeskella pitkin jalkakäytäviä (yöllä myös keskellä liikenteeltä suljettua pääkatua). Pienissa keikkaklubeissa ja baareissa löytyy, ja usein bändejä pääsee kuuntelemaan ihan ilmaiseksi tai nimellistä korvausta vastaan. Bar hopping -termin kohdalle tietosanakirjaan voisi hyvin ajatella kuvaa Austinin 6th Streetistä tai Warehouse Districtistä. Live-musiikkia kuulee myös kadulla ja ihmisten katseleminen on taatusti viihdyttävää puuhaa päivin ja öin. Austinissa kokoontuvat Texasin radikaalit, friikit ja toisinajattelijat; suosituin t-paitaratkaisu julistaakin mottoa Keep Austin weird. Yöelämän vilkkaudesta tässä itsensä Live Music Capital of the World -tittelillä kruunanneessa kaupungissa pitävät huolen tuhannet ja taas tuhannet opiskelijat, jotka jaksavat uskollisesti tukkia keskustan kadut viikonloppu toisensa jälkeen.

144694.jpg

144695.jpg

Tämän viikonloppuretken americanaa:

  • road trip (onkohan tämän amerikkalaisempaa asiaa olemassakaan!?)
  • kunnon maalais-BBQ
  • outlet-shoppailu
  • perinteinen Sonic drive-in-ravintola
  • stand up-komiikka, joka lukeutuu tämän maan parhaaseen viihdeantiin (surkeimmastakin pikkukaupungista löytyy taatusti ainakin yksi comedy club)
Ja only in Texas -kamaa:

  • rengaslasku Guadalupe-joella (kerron tästä myöhemmin lisää)
  • kunnon maalais-BBQ Texas style: kuuluisassa Salt Lick-ravintolassa syötiin possunkylkeä ja muuta grillillä yön yli tirissyttä terveysruokaa, joka todellakin maistui taivaalliselle vaikka emme barbecuen ystäviä yleensä olekaan. Soosissa ja kärsivällisyydessä sen salaisuus, kuulemma...
  • Austinin 6th Street
  • margaritojen juominen viileiden suihkuttimien alla, kun vielä keskiyölläkin valui hiki

Mukavien retkikokemusten lisäksi käteen jäi vielä hiukan materialististakin hyvää, kun kotimatkalla innostuttiin ostamaan itsellemme pieniä kesälahjoja. Minä törsäsin muunmuassa näihin, miehelle taas hankittiin harmaat tällaiset. Nyt alkaakin olla aurinkolasikiintiö aikamoisen täynnä, mutta onpa niille täällä käyttöäkin aivan vuoden ympäri.