70854.jpg
kuva: Alvaro Vaquero

Lo and behold
- täällä sataa! Ripautteli eilen iltapäivällä, jyrähteli yöllä ja nyt sataa jo kolmatta tuntia. Istun olkkarissa Ginseng Oolong-teekupposeni kanssa ja katson tasaisena virtana valuvaa sadetta; on oikeastaan mukavan syksyinen olo! Tämä pikku illuusioni tosin tulee katoamaan heti kun astun ulos, onhan tuolla heti näin aamusta 26°C eli varsin trooppinen fiilinki. Mutta silti, kuulkaa, tämä on ilon päivä! Ensimäistä kertaa piiitkään aikaan päivälämpötila tulee jäämään alle sadan, ja toivomme, ettei se enää sinne kipuaisikaan. Tänään luvassa uskomattoman miellyttävät 33°C - noin viisi celsiusastetta vähemmän kuin tämän kesän peruslukemat.

Nyt suunta on oikea ja toiveet korkealla ensi viikonloppua ajatellen - kesän virallinen päätös, Labor Day Weekend, tuo kaikille yhden ylimääräisen vapaapäivän ja haaveissa olisi vietellä viikonloppua kerrankin ulkosalla vaikka grillailun ja uiskentelun merkeissä. Sormet ristiin....

* * * * *

Työkiireet ovat ahdistavaa tasoa mutta silti varastan tämän aamupäivän ja lähden naapurin kanssa Ikeaan. Ai siis mitä? No, amerikkalaisnaapurini on Dallasin Ikean aukeamisesta lähtien hingunnut sinne ihmettelemään skandityyliä ja syömään ruotsalaisia lihapullia, ja jostain syystä hänen silmissään kokemus on täydellinen vain, jos hän saa mukaansa ihka-aidon skandinaavin (joka ei tietenkään tässä teknisesti ihan toteudu, mutta olemme oppineet arkikielessä käyttämään adjektiivia Scandinavian vastineena 'pohjoismaalaiselle'). Ja nyt kun tosiaan tarvitsisin sen halvan pöytälampun (noita lamppujahan ei täältä kuitenkaan voi muuttaessaan mukaan ottaa), on meikäläiselläkin sopiva kannuste lähteä Ikea-retkelle.

Ja kelpaahan se lohileipä minullekin.