Tänään laitoin aamutreeniin pitkästä aikaa freet jalkaan ja täytyy kyllä taas kerran sanoa, että ne ovat ihan ykköskengät, joissa väsynytkin jalka tuntuu keveältä. Suosittelen kokeilemaan! Ainoa mistä en itse omassa 5.0 trainerissäni tykkää on nilkkaremmi - en voi sietää kireitä nilkkaremmejä missään muissakaan kengissä. Sitä ei onneksi ole pakko pitää kireällä tai lainkaan kiinni. Loistavasta paljasjalkafiiliksen ja kengän tarjoaman kevyen tuen yhdistelmästä innostuneena hankin vähän aikaa sitten myös yhtä mukavat Puman vapaa-ajan kengät, joissa ilahdutti jalan keveän nousemisen lisäksi nimeltään mahtava väriyhdistelmä (munantotin valkoinen - musta - mandariini). Eggnog white kuulostaa ilmeisesti markkinointiosaston mielestä paljon houkuttelevammalta kuin joku perinteinen luonnon-, luun- tai kermanvalkoinen. Vaikka epäilemättähän näissä on suorastaan ratkaisevia eroja.

_5204418.jpgViimeaikaisiin kenkähankintoihin kuuluvat myös Jessica Simpson-malliston mustat korkokengät. Olin etsinyt jo ties kuinka kauan ihan tavallisia mustia peruspiikkareita - the quintessential black pump - ja on kyllä ihan uskomatonta kuinka vaikeaa sellaisia on löytää! Ei krumeelureja, ei kiiltoa, ei solkia tai koristeita ja kunnollinen korko - ei kai ole liikaa pyydetty? Aina ne ovat kuitenkin huonoja jalassa tai niissä on ruma korko tai liikaa toe cleavagea, jota täällä muuten suositaan aika ylenmääräisesti. Kokeilin tälläkin kertaa Nordstromilla esimerkiksi Guessin vastaavia, jotka olivat joukon kauneimmat, mutta niissä puolestaan oli liian matala kaari ja jalka jäi hassusti "ilmaan". Kaunis malli löytyy myös mm. BCBG:ltä, mutta satun omistamaan samaa mallia jo toisenvärisen parin, ja ne ovat ehkä epämukavimmat kengät jotka olen koskaan omistanut (terveisiä vaan Laruun jalkahuoltajahoitsulle!). Päädyin siis lopulta näihin vähän tylsempiin, koska olen kyllästynyt surkuttelemaan aukkoa kenkäkaapissani. Peruskengät kelpaavat kuitenkin monenlaisiin juhliin, baariin ja töihinkin. Vähän pykimistä tuo malliston nimi kuitenkin aiheutti; nuori miesmyyjä nauroi ja sanoi, etten ole suinkaan ainoa jota ditzy blonde-konnotaatio ei innosta. Totesipa kuitenkin ikään kuin lohduttavasti, että ei sillä Jessicalla kyllä näiden kenkien kanssa mitään tekemistä ole. Really? Lisäinfona sain tietää, että kengät ovat BCBG:n sisarmallistoa. Hyvä on.

Ilman suhteen jatkuu sandaalikeli, vaikka sitä hyödynnetäänkin harvoin ja vähän aikaa kerrallaan. Jos vaikka viikonloppuna sitten.... Raskaan työviikon keskellä piristää kuitenkin ihan tällainen kevyt kenkähöpsöttelykin.