196234.jpgTorstaina tosiaan oli mukavaa iltaohjelmaa kun mentiin fanittamaan melbournelaista roketiroll-ryhmää Jetiä Dallasin legendaarisimmalle live-klubille Gypsy Tea Roomiin. Klubi sijaitsee ihan Downtownin laitaman bilealueen Deep Ellumin reunalla, joten jätettiin taas auto vihaamalleni parkkipaikalle isojen siltojen alle, jonne en suurin surminkaan parkeeraisi yksinäni. Miestä pelkoni naurattaa (you're with me, Hon) mutta minusta kyseinen parkkis on ihan klassinen ryöstö+mukilointinäyttämö - pimeässä pylväiden takana on hyvä väijyskellä ja autojen humina sillalla peittää mahdolliset avunhuudot erittäin tehokkaasti. Enkä muuten ole ihan tuulesta temmannut tätä kauhufantasiaani, paikalla on oikeastikin tapahtunut kaikenlaista, vaikka toki turvallisuutta lisää jos moni muukin illan iloinen kulkija pysäköi sinne samanaikaisesti.

No, torstai-iltana Deep Ellumissa oli rauhaisaa ja suurin osa jengistä olikin kokoontunut Gypsy Tea Roomin eteen odottelemaan sisäänpääsyä. Pikkubaarin puolella soitteli joku tuntematon suuruus, ja Jet lämppäreineen esiintyi GTR:n "Ballroomissa", joka on tyhjänä vähän sellainen Tava-tyyppinen charmiton ja likainen luola, jossa tunnelman tekee yksinomaan musiikki. Paikan tuoksu toi itse asiassa jollain tapaa mieleen vanhan kunnon Lepakon.

196235.jpg

Jetin lämppärinä soitti losilaisbändi The Colour, jonka nuoret kundit korvasit innokkuudellaan sen, mitä biiseistä ehkä muuten puuttui. Laulaja oli selvästi ottanut psykedeeliseen liikehdintäänsä oppia Jim Morrisonilta ja törröhuulisuutta puolestaan esitettiin aika lailla a la Mr. Jagger. Ihan hupaisaa rock-kukkoilua, ei siinä mitään, mutta musiikki nyt ei meitä erityisesti sytyttänyt. Onneksi energiaa riitti, joten sikäli lämppärin asema oli hyvinkin ansaittu. Tässä vaiheessa olimme päivystäneet aivan lavan edessä jo muutaman tunnin ja havaitsin, että taas kerran olin haksahtanut vanhaan kunnon kenkäansaan. Ei saanut Michael Kors kiitosta, vaikka vikahan tietenkin oli käyttäjässä - kooorkeat korkkipohjasandaalit eivät todellakaan olleet fiksuin mahdollinen valinta monen tunnin seisoskeluun. Onneksi roketitollia voi hyvin fanitella paljainkin jaloin ja Jetin aloittaessa alkoi myös tanssahtelu, mikä tietenkin on omiaan sumentamaan kaikenlaisia pikku kolotuksia.

196236.jpg

Mutta jee mikä keikka! Olemme nähneet Jetin aiemminkin, viime vuoden ACL-festareilla, ja kertoo bändistä kyllä aika paljon, että soundi ja meininki ovat erinomaiset sekä pienellä hämärällä klubilla
että suuressa puistossa päivänvalossa. En ole itse mikään ihan hirveä rokkimimmi - sijoitun ehkä lähemmäs sitä poppisosastoa - mutta kyllä hyvä perusrokittelu toimii kun sen oikein tekee ja biisitkin ovat hyviä. Aika monet soitetuista kappaleista olivat Jetin ensi kuussa ulos tulevalta uudelta levyltä, mutta toki GTR:ssa laulettin myös Get me out of here-, Rollover DJ- ja Are you gonna be my girl -biisien kertosäkeitä varsin sujuvasti. Yleisö oli muutenkin kiitettävästi mukana, vaikka mistään hurjasta villiintymisestä ei voidakaan puhua. Joukkoon mahtui muiden fanien lisäksi myös muutama kunnon silkkarigroupie, tietenkin. Yleisöäkin on usein varsin viihdyttävää katsella.

Hieno ilta, lisää näitä!

196237.jpg