Käsittämätön väsymys, koneella todellisia käynnistymisvaikeuksia. Viime öinä ei ole juuri tullut nukuttua, jotenkin on vaijerit hiukan liian piukalla siihen. Pari yötä sitten käytin yöni lukemalla Julia Scheeren lapsuusmuistelmat otsikolla Jesus Land, aika synkkää tekstiä uskonnollisessa perheessä ja myöhemmin kauheassa koulukodissa kasvamisesta. Lähimmäisenrakkaus ei tullut ensimmäiseksi mieleen, kun luki miten kristillisessä hyveellisyydessä käsiteltiin perheeseen "armosta otettuja" mustia adoptiopoikia - joka vitsaa säästää, se lastaan vihaa...

Toissayönä lukaisin sitten Outi Pakkasen kevyen semidekkarin Hinnalla millä hyvänsä. Se oli ihan OK, juuri sellainen kuin olin oikeastaan odottanutkin. Täytyy silti sanoa, että välillä on tosi mukavaa lukea tuttuihin maastoihin sijoittuvaa fiktiota; tällä kertaa vaelleltiin esimerkiksi Larun rannoilla. Ja suomeksi lukemisessa on aina oma fiiliksensä; hyvä yöpala siis. Viime yönä vuorossa oli naistenlehtisaaliini ja nyt tiedän esimerkiksi, että Viivi Avellan on ihan so what, että Oskari Katajiston mielestä naista ei saa passata liikaa ja että Paholainen pukeutuu Pradaan on "vastavalmistunut" elokuva. Selailin myös i-ha-naa keijukaiskirjaani, josta joudun ehkä myöhemmin avautumaan.

Nyt pitäisi sitten jotenkin olla hereillä, ja tuotteliaskin vielä. Mietin junnauskysymyksiä kuten esimerkiksi sanotaanko 'lojaalius' vai 'lojaalisuus', näissä on hyvä jumittaa. Välillä iskee kauhea tekstisokeus, jota yritän sitten Ginseng Oolongilla, hartioiden pyörittelyllä ja näennäisellä mielen puhdistuksella hoitaa.

Vaihtelevalla menestyksellä.