Matkamerkintöjä New York Citystä - OSA 3

271902.jpg

17/11

klo 11:30
"Olemme niin rentoja lomalaisia, että kun putkahdamme alas kadulle, aurinko on ollut taivaalla jo useita tunteja. Niin, siis aurinko! Hyppelemme innoissamme, kun ymmärrämme ilmojen haltioiden suosineen meitä aivan erityisesti - tänään on nimittäin Hudson-risteilyn vuoro. Juhlimme säävoittoa kulmadelistä ostetuilla kuumilla kuubalaisilla leivillä."

271903.jpg

klo 13:00
"Katson Lady Libertyä silmiin. Totean miehelle, että kuuluisa soihdunkantaja on mielestäni aina näyttänyt enemmänkin mieheltä. Vihreä vapaudenpatsas kurtistaa lähes huomaamattomasti kulmiaan, mutta sen otsa siliää kun muistutan aatteesta: vapaa maa, vapaa sana. Eikö? Takanamme Manhattanin alakaupungin kuuluisa silhuetti Hudsonin rannalla."

271911.jpg


klo 14:00
"Metrossa avautuu vihainen musta mies. Aiheena on enimmän aikaa valkoisten harjoittama sortopolitiikka ja riisto. Ottaa kuulemma päähän aika rankasti: I really feel like I'm gonna start punching out some white motherf*****s! Aggressivinen ärjyntä pelottaa minua ja yritän tuijottaa lattiaan yhtä vakuuttavasti kuin paikalliset. Mies puristaa kättäni ja vakuuttaa äijän olevan vaaraton. Minulla taitaa olla vielä mailikaupalla matkaa parkkiintuneeseen nykiläisnahkaan."

klo 16:15
"Olemme vaeltaneet TriBeCan ristiin rastiin (pettämätön suuntavaistokin katosi välillä...) ja sieltä SoHon läpi Washington Squarelle, jossa asustaa näemmä musta orava. Tämä maailman kahdeksas ihme ja muut värikkäiden lehtien seassa peuhaavat ja melkein syliin kiipeävät pörröhännät pitävät meitä otteessaan, kunnes huomaamme että meillä on oikeasti jo aikamoinen kiire."

271899.jpg 271900.jpg

klo 17:30
"Makaan puolihorteessa hoitopöydällä, selkääni pyyhitään kuumilla pyyhkeillä. Mies on osana luomaansa hemmottelupakettia lähettänyt minut hotellin spahan, jossa minua odottaa etukäteen valittu milk & honey cocoon-hoito, joka on juuri niin ihana kuin miltä se kuulostaa. Minut on hellästi kuorittu, hierottu ja peitetty pehmentävällä savella, viimeiseksi iholleni levitetään tuoksuva voide, jonka jälkeen ihoni tuntuu uudestisyntyneeltä. Eipä tässä enää mitään puutu."

271913.jpg271915.jpg

klo 21:30
"Peasant-ravintolan keittiössä roihuavat puulämmitteiset uunit ja pöytiin kannetaan runsaita italiaisherkkuja 'talonpoikaisen yksinkertaiseen tyyliin'. Mies tekee hyvää työtä ison hiillostetun kalan kanssa, minun lautasellani nakottaa murea viiriäinen. Pistaasijäätelö uppoaa kerta kiellon päälle -kategoriaan ja pöydästä on vaikeaa nousta."

klo 00:00
"Pussailemme Empire State Buildingin näköalatasanteella. Ai että kliseistä? Maybe, mutta kovin kivaa.

Kaupungin valoja silmänkantamattomiin."

271916.jpg

18/11

klo 9:30
"Istumme lämpimästi vilttien alla hevoskärryissä. Syksyinen Central Park on kaunis ja rauhaisa, ilmassa kirpakka haukkaus. Kaviot kopisevat puistotiellä, vastaan juoksee kokonainen lenkkeilijöiden armeija ja lehtikasoissa on koirien hyvä temmeltää. Kyytiä jatkaisi mieluusti pidempäänkin, tässä on hyvä olla."

271929.jpg271926.jpg

klo 10:45
271925.jpg"Strawberry Fields-muistomerkki on yllättävän pieni, kahdenkymmenen koululaisen hälisevä ryhmä peittää IMAGINE-tekstin tehokkaasti. Hengähdämme terälehtien äärellä hetken ja jatkamme sitten reipasta lenkkiämme puiston eteläpuolen ympäri.

Keskuspuisto puolestaan on hämmästyttävän suuri - ja sitä todella tarvitaan hektisen Manhattanin keskellä. Tänne kelpaa sukeltaa hetkeksi pakoon."


271928.jpg

klo 12:15
"Toteamme, että kummilasten joululahjoja tuskin ostetaan Nykistä. Kuuluisa lelutaivas FAO Schwarz ja Disney Store ovat molemmat aivan käsittämättömän tukossa, itsesuojeluvaisto käskee meidät ulos samoin tein. Sorry Babes."

Tämä päätös pyörretään seuraavana päivänä ja Fao Schwarzilta löytyy kummitytölle aika hellyyttävä pikku lahja. Tarjolla on myös mm. Caroline Herrara-pukuinen hääbarbi, vaivaiset 150 taalaa, ja jättimäinen pehmomammutti jonka ostaja köyhtyisi 12 isoa.


klo 15:15
271922.jpg"Rotankolo, havainnoi mies epämääräisen laatikon edessä. Komppaan. Olemme nähneet myös mm. Mustan Aukon ja Mielenhäiriön. Modernin taiteen väistämättömiä tuotteita.

Vakavasti puhuen MoMan kokoelmat ovat todella vaikuttavat. Yhdellä vierailulla ei kaikkea täysipainoisesti ehdi, mutta etenkin 4. ja 5. kerroksen galleriat sisältävät henkistä purtavaa enemmän kuin tarpeeksi. Pidämme kuitenkin aivan erityisesti uudesta vuoden 2006 valokuvakokoelmasta.

Eija-Liisa Ahtilakin näyttää ehtineen tänne asti."

klo 21:00
"Mies ohjaa minut puolirähjäiselle sivukadulle East Villagessa ja avaa oven japanilais-perulaiseen  Kióniin. Olemme ihan übercool."

271910.jpg
Brooklyn Bridge ja Manhattan Bridge