253160.jpg

Niinhän siinä sitten kävi, että vaalijännäri jatkuu vielä. Olisikin ollut kai liikaa pyydetty, että olisi selvitty ilman yhtään cliffhangeria. Edustajainhuoneessahan demokraatit tosiaan pyyhkäisivät vakuuttavaan voittoon ja senaatin kohtalo roikkuu nyt Montanan ja Virginian varassa. Virginiassa äänien uudelleenlasku voi venyä joidenkin arvioiden mukaan jopa pitkälle joulukuun puolelle... Kisahan on erityisen kiinnostava, koska jos demokraatit onnistuisivat voittamat molemmat vielä auki olevat paikat, valtatasapaino siirtyisi myös senaatissa; republikaaneille riittää yksi voitto, sillä 50-50-tilanteessahan ratkaisevaa ääntä voi käyttää Yhdysvaltain varapresidentti. Ja nämä laskuthan perustuvat tietenkin siihen, että demokraattien esivaaleissa pudotettu (istuva senaattori) Lieberman, joka meni itsenäisesti Connecticutissa läpi, äänestää edelleen demokraattien mukana niin kuin on luvannut ja on todennäköistä. Samaa odotetaan Vermontin uudelta senaattorilta Sandersilta (i), joka tullee äänestämään edeltäjänsä kanssa samoilla linjoilla.

Chilleistä lupauksistani huolimatta päivittelin eilistä kirjoitustani illalla vielä moneen kertaan, erinomaisen tarpeettomasti epäilemättä, mutta täytyyhän ihmisellä jotain puuhaa olla kun valvoo ja jännittää....

Banneri on luonnollisesti lainattu demokraattisen puolueen kotisivuilta - nyt jos koskaan olisi aika alkaa sitten lunastella noita siivouslupauksia!