Matkamerkintöjä New York Citystä - OSA 2

270028.jpg

16/11

klo 12:30
"Nautittuamme koko aamupäivän ns. pehmeästä laskusta kaupunkilomailuun ilmaannumme viimein hotellistamme Lexington Avenuelle, josta hyppäämme linjan 6 metroon. 15 minuuttia myöhemmin sukeltaudumme maan päälle keskellä kuhisevaa SoHoa. Palloilemme. Designer-liikkeissä löytyy ja katuja kuluttaa harkitun huolettomasti pukeutunut boho chic-trendijengi. Sivukaduilla roskat on laitettu kadun poskeen autoa odottamaan; vanhat miehet polttavat portailla tupakkaa ja pitävät kirjaa kulkijoista. Joka puolella näkyy tyypillisiä metallisia paloportaita, joista monet on koristeltu persoonallisemmiksi pienillä yksityiskohdilla.

270029.jpg

270023.jpgPradalla on Sohossa aivan upea kauppa, suosittelen vierailemaan vaikka ei mitään raaskisi ostaakaan. Myös Anna Suin eksentrisesti sisustettu liike jää erityisen hyvin mieleen. Hankin sieltä ruskean sydänkaulaliinan; myöhemmin miehellekin löytyy kaulahuivi. Runsaudenpaljouden keskellä pysymme todella maltillisina."


klo 14:45
"Lepuutamme uupuneita jalkojamme pienessä italiaistyyppisessä ravintolassa SoHon sydämessa. Täällä ei ole yhtään turistia, paikalliset ravaavat tervehtimässä tuttuja tarjoilijoita ja lounasvieraita ja vanhempi italiaa puhuva mies pitää jonkinlaista vastaanottoa oviaukossa olevalla penkillä. On lämmintä ja kosteaa, talvitakkeja ei näy kellään ja meidänkin palttoomme lepäävät hotellissa matkalaukuissa."

klo 16:00
270022.jpg"Pääsemme lopulta jyvälle hommasta ja teemme kaksi tasapuolisen suureellisesta ostosta (his/hers), joissa molemmissa on karvakaulus. Saan taivutella miestä hetken, ennen kuin hän sallii itselleen moista täysin tarpeetonta ekstravaganssia; lupaan että paita on lahja minulta. Mies ilahtuu mutta huolestuu sitten jääkö hän nyt kokonaan lahjoitta jouluna. Lohdutan miestä kertomalla, että joululahjat on jo hankittu eikä niitä enää peruuteta. Teemme kaupat.

Osto-orgiat on syytä pysäyttää kun mieli on vielä hyvä, joten suuntaamme kohti lähintä maanalaisen asemaa."

klo 17:15
"Huonokuntoisen näköinen koditon nainen astuu metrovaunuumme ja alkaa kerjätä rahaa. Puristan ostoskassien nauhoja käsissäni ja mietin, etten millään voi olla antamatta naiselle rahaa kaiken oman yltäkylläisyyteni keskeltä. Vaan miten suoriutuisin tästä New Yorkissa, jossa tunnetusti ollaan epäkohteliaita, pidetään huolta omista asioista eikä puhuta kaikenkarvaisille metrohiippareille? Yllätyksekseni kuitenkin useampikin "tyly" newyorkilainen kaivaa naiselle kolikon tai taalan setelin; minua vastapäätä istuva mies taputtaa naisen hihaa ja sanoo God bless you, sister. Tulipa sitten kumottua tämäkin myytti."

klo 18:00
"Lepäämme mukavalla sängyllämme hotellilla, mietimme kumpi jaksaisi mennä ensin suihkuun. TV:n sääsetä kertoo, että noin tunnin sisään New Yorkiin on iskemässä todella raju myrsky rankkasateineen. Ihmettelemme, miten illan liikkuminen sujuu - minua on pyydetty olemaan valmiina seitsemän aikaan ja uskoisin, että suuntanamme on Broadway..."

klo 19:30
270024.jpg"Hyppäämme pedicabista Shubert-teatterin edessä. Taksijonoa välttääksemme olemme turvautuneet polkuvoimaan, ja vaikka välillä keltaisten taksien ja isojen limusiinien välissä pujottelu on kylmännytkin sydäntä, kuski on tuonut meidät turvallisesti Broadwaylle läpi sumun ja sateen. Vedän sadetakin hupun hiusteni peitoksi ja nostan innokkaasti katseeni ylös teatterin kankaisiin. Spamalot!"

klo 21:00
"Nauramme ääneen noin kymmenettä kertaa illan aikana. Monty Python-teksti (Holy Grail-elokuvasta) on kestänyt näyttämölle siirtämisen hyvin ja lisäksi irvaillaan ainakin musikaaliformaatin, Broadwayn, Vegasin, cheerleader-kulttuurin ja - kyllä - Suomen kustannuksella."


270026.jpg

klo 22:30
"Vaellamme kohti Park Avenueta usvaisilla kaduilla. Times Squaren valosirkus jää taakse; jopa muutoin 24/7 vallitseva autojen torvensoittokonsertti vaimenee ajoittain toviksi. Myrsky on mennyt ja ilma on viimeisistä sadepisaroista raskas ja pehmeä. On ihanaa kävellä hiljaisilla kaduilla, takaraivossa lämmittää brittihuumori ja otsolohko haaveilee jo yöpalasta Waldorf=Astorian ravintolassa. Ja sitten vaahtokylpyyn?

We love New York."

270027.jpg