Tänään olemme olleet melkein kunnon amerikkalaisia.

Ihan aamusta asti emme sentään ole kulkeneet ruodussa - kunnon paikallinen nimittäin painelee uskollisesti kirkkoon jokaikinen sunnuntai (ja poissaolo todellakin pannaan merkille), kun taas meille läheisempää sunnuntaiaamun hurmosta ovat ZZZ-jumala ja the Church of Sweet Sleep. Seuraava askeleemme oli kuitenkin taiteen sääntöjen mukainen: yhdestä pyhätöstä kuljetaan täällä pikaisesti toiseen kun markkinatalouden ahne alttari odottaa sunnuntai-iltapäivän viettäjää. Niinpä mekin suuntasimme kunnon kansalaisten tavoin SUV-jeeppimme nokan kohti ostosaluetta.

Tekosyynämme oli tällä kertaa se, että J. Crew-vaateketjun nettikauppa on alkanut myydä miehen mittaisia housuja, ts. lahkeenpituudeltaan 36-tuumaisia farkkuja ja muita vapaa-ajan pöksyjä. Tällaisia harvinaisuuksia ei ole superpitkäjalkaisen mahdollista ohittaa, joten menimme siis katsomaan mitä malleja kaupasta löytyisi miehelle kokeiltavaksi internet-kaupantekoa varten. Eihän siellä kaupassa mitään hyviä housuja oikeasti ollut mutta löysimme molemmille parit kivat kesäpaidat ja mukavan määrän oheistuotteita. Ostostemme perusteella olemme tosin näköjään valmistautumassa pikemminkin Uuden Englannin kesään kuin Pohjois-Texasin pätsiin. Ainakin tällaisia asusteita tarttui mukaan (osittain kyllä eri väreissä):

444128.jpg 444131.jpg

444134.jpg 444133.jpg444129.jpg

444130.jpg444132.jpg444135.jpg
kuvat J.Crew

Ai miten niin meri mielessä...

Tuloksellisen ostosretken päätteeksi heitimme huiviin amerikkalaiset kansallisateriat eli minulle classic burger w/ fries ja miehelle club sandwich. Juomaksi samalla hienostuneella linjalla olutta ja kolaa. Terveysruokailun jälkeen hiippailimme lepuuttamaan turvoneita masujamme viereiseen elokuvateatteriin, jossa samalla tuimme Hollywood-tuotantoa Breach-vakoojaleffan muodossa (ihan kelpo elokuva muuten). Kotimatkalla kävimme vielä katsomassa paria taloa, jotka olivat meidän budjetillemme vähän liian kalliita - keeping up with the Joneses-veto jolla saimme varmasti paljon paikallisuuspisteitä. Itse asiassa meidän oli pitänyt vilkuilla vuokrakämppiä mutta yllätimmekin itsemme omistus-townhouse-kierrokselta. Mikäs siinä, ja rouhea järvinäköalakin olisi löytynyt.

Loppupäivän kotisuunnitelmat ovat vielä hämärän peitossa, mutta emmeköhän ainakin katsele televisiota. Jonkin americana-pisteen saanee siitäkin, vaikka se kovin globaalia huvia onkin. Lupaamme kyllä katsoa jotain amerikkalaista (hah, ikään kuin täällä tulisi televisiosta jotain muuta).

Mukavaa viikon alkua kaikille!

P.S. Ja me olemme siis nyt todellakin siirtyneet kesäaikaan, eli aikaero Helsinkiin on parin viikon ajan -7 h.