No saapuihan se viimein se paistatteluilmakin - allaskausihan "avattiin" aikaa sitten mutta niinpä vain toista lekottelumahdollisuutta on saatu odottaa näin kauan. Maistui muuten aurinkotuolilueskelu sitten sitäkin makeammalta, vaikka maltillisesti ruskistimmekin itseämme vain reilun tunnin ajan. Ja jo pelkästä Nivean aurinkovoiteen tuoksusta tulee hyvä mieli! Lämpötila ei vielä tosiaankaan pakota altaaseen - tänään on sellaisen kauniin suomalaisen "hellepäivän" keli tuulenvireineen ja poutapilvineen - joten vettä ei itse asiassa tullut kokeiltua edes isovarpaan kärjellä; vilpakkaa se varmasti joka tapauksessa vielä on. Mikä on toki hyvä - kesäkuumallahan altaamme vesi lämpenee vaihdosta huolimatta niin lämpimäksi, ettei siitä juuri saa helpotusta.

Muutenkin viikonloppu on lähtenyt oikein mainiosti käyntiin. Taloyhtiömme tarjosi taas noin-kuukausittaisen brunssinsa, joten ison aamiaisen kokkaamisen sijasta ehdimme käydä reippailemassa ja saimme sitten kävellä valmiiseen tex-mex-brunssipöytään. Salsat ja tortillat maistuvat minulle erinomaisesti heti aamusta, mutta niin sopeutunut en sentään paikallistapoihin ole, että kykenisin pitkällä tikullakaan koskemaan ruraalin Amerikan mm. aamiaisella suosimaan herkkuun nimeltä biscuits & gravy (sämpylöitä ällöttävän valkoisen kastikkeen kera - kuvaa voi yökkäillä täällä).

Nyt on selkeästi aika ottaa pienet päivätirsat ja sen jälkeen lähdemme kavereiden kanssa downtowniin syömään ja - jipii - Starsin playoff-peliä katsomaan. Kyseessä on Dallas-Vancouver-parin kuudes peli, jossa Dallas on pakkovoiton edessä - mikäli Stars hoitaa homman kunnialla kotiin, ratkaiseva peli luistellaan maanantaina Vancouverissa. Toivomme tietenkin, että kausi ei päättyisi tähän (juuri niin kävi viime vuonna - kun viimeinkin ehdimme mukaan seuraamaan odotettuja playoff-koitoksia, tähtipaidat lähetettiin tylysti aikaiselle kesälomalle), mutta joka tapauksessa on mahtavaa päästä katsomaan pudotuspelejä, joiden tunnelma on aina uskomattoman hieno. Hehkuttelut ja show-meininkihän hallitaan täällä muutenkin viimeisen päälle, mutta näissä tärkeissä peleissä yleisökin syttyy aivan eri lailla ja paikalla on huomattavasti vähemmän sitä Ai mikä peli tää on?/ Pitäisköhän lähteä, ettei jäädä parkkipaikalla ruuhkaan?-jengiä.

Nagy_Van366.jpg
kuva

Niin että peukut pystyyn ja Team Finlandia kannustamaan; näin sanoi poikasta pari viikkoa sitten ultrannut lätkäintoinen lääkärikin kun selvisi, että olemme Suomesta - nyt kuulemma pelaamme Team Swedeniä vastaan (Vancouverin Sedin-mafia). Ja niinhän se vähän onkin.

Go Jere!

EDIT 23.35 CT

No ei tainnut mennä ihan Team Finlandin piikkiin tämä matsi, mutta niin vain Canucks kaatui ja ansiosta - Stars pelasi alusta loppuun mahtavalla tempolla ja tarkasti ja Luongo sai nöyrtyä kahdesti, kun taas Turco piti pyöreän nollan. Ihan mahtava peli ja nyt jännätään maanantaita: Vancouverin koitos ratkaisee kumpi jatkaa seuraavalle kierrokselle.

Go Stars!