Tänään minua ja masuani hemmoteltiin.

DCC_063_320x400_web-large.jpg

Ajoin heti aamiaisen jälkeen Las Colinasin Four Seasons-hotellille , jonka ylelliseen kylpylä-kauneushoitolaan eli spahan ihana mies oli varannut minulle pari aamupäiväaikaa. Perillä sain ylleni kylpytakin ja käteeni virkistävän juoman, jonka juotuani minut jo noudettiinkin miellyttävästä kylpylähuoneesta hoitopuolelle. Ensimmäisenä käsittelynä oli odottaville äideille suunniteltu hieronta, josta oli luvattu seuraavaa:

Mother-to-be massage

Designed to give relief to the specific needs of the mother-to-be, the treatment aids comfort and relaxation during this exciting time of change.


Vaikka mahani ei mikään valtaisa vielä olekaan, olin silti ollut etukäteen hiukan epäileva sen suhteen, kuinka siinä epämukavasti maatessa oikein pääsisi rentoutumaan. Vaan huolet pois - hierontapöydällä minua odotti erikoisen näköinen lakanalla peitetty viritelmä, jonka hieroja kertoi olevan pregnancy support system - eräänlainen tyynykombinaatio, joka jättäisi vatsalle hyvää tilaa mutta tukisi samaan aikaan lantiota ja kylkiä siten, ettei selkä painuisi ikävästi notkolle. Ja se toimi! Niin hyvin, että totesin pöydälle päästyäni voivani jäädä siihen ihan niine hyvinenikin vaikka vain lepäilemään, niin ihanalta vatsallaan makaaminen tuntui. Hieroja nauroi, että en ole ensimmäinen mamahierottava, joka kysyy ensi töikseen mistä näitä rakennelmia oikein saa ostaa...(kun myöhemmin käännyin selälleni ja systeemi siirrettiin alta pois, näin että kyseessä oli todellakin aikamoinen contraption, epäilemättä patentoitu patjahässäkkä, eikä siis esimerkiksi jotain erillisiä tyynyjä)

Itse hieronta oli sekin aika lähellä täydellistä - oltiin tosi kaukana mistään urheiluhieronnoista ja niinpä minunkaan epävarman ensiodottajan mieleeni ei hetkeksikään hiipinyt ajatusta siitä, että poikanen voisi jollain tavalla hoidosta kärsiä. Päin vastoin tunsin, kuinka lempeä hyvänolontunne levisi jo ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen pikku hiljaa koko kehoon, niihinkin osiin joita ei suoraan hierottu. Useinhan hieronnan hedelmät saa korjata vasta myöhemmin, mutta tämä oli silkkaa hemmottelua siinä hetkessä ja paikassa. Toki lihakseni tuntuvat edelleenkin rennoilta ja levänneiltä - ja siis nimenomaan rennoilta, ruhjottujen ja väsyneiden sijaan. Vaikka käyn helposti erilaisissa hoitoloissa aika kärsimättömäksi viimeistään ensimmäisen puolituntisen jälkeen, tämän käsittelyn en olisi halunnut loppuvan koskaan. Joko olen kasvamassa aikuiseksi tai sitten olen vasta viime vuosina päässyt tosi hyviin käsiin (mieleenpainuvan ihanat käsittelyt sain myös New Yorkin Waldorf=Astorian spassa milk & honey cocoon-hoidossa ja Belizen viidakko-Blancaneaux'ssa thai-hieronnassa).

DCC_061_320x400_web-large.jpg

Hieronnan jälkeen palasin takaisin odottelu- ja allashuoneeseen, jossa olisi ollut mahdollisuus upottautua joko kylmä- tai kuumavesialtaaseen tai sukeltautua höyrysaunaan (täällähän toki suurinta osaa näistä ei raskaana oleville suositella ja olenkin kiltisti suosituksia noudattanut). Olin kuitenkin niin ihanassa horrostilassa, että käperryin mieluiten tuoliin puolimakaavaan asentoon, siemailin vettä ja nakersin kirkkaanvihreää omenaa, joita kunnon spa-tyyliin oli tarjolla useilla pöydillä (kuten myös kuumia pyyhkeitä, jäisiä pyyhkeitä ja maustettuja vesiä). Pehmeässä kylpytakissani ja lämpöisissä sukissani, veden solinaa kuunnellessani, olin vajonnut melkein uneen, kun minut kutsuttiin ns. vichy-huoneeseen toista hoitoani eli suolakuorinta/greippikäsittelyä varten:

Ruby red grapefruit salt glow

This invigorating, exfoliating salt glow gently buffs away dull surface skin cells to leave skin revitalised and fresh.

Tätä operaatiota jouduttiin raskauden takia hiukan modifioimaan, mutta luovasti sekin sujui ja pian ihanan lämpimät vesisuihkut hellivät suolalla kuorittua ihoani. Lopuksi aamupäiväni kruunasi voitelu taivaallisen tuoksuisella Ruby Red-verigreippikosteuttajalla ja - elokuvatyyliin - lasillinen kurkuilla maustettua vettä ja sitten olinkin ... no, paremman ilmauksen puutteessa, uudestisyntynyt.

Hyvä niin, sillä iltapäivällä juostiin taas tornadosuojaan ja ihmeteltiin sateen ja tuulen raivoa. Tylsintä oli, että miehen piti juuri silloin lähteä lentokentälle Pariisin koneelle, joten lisähuolta tuli siitäkin, minkälaista ilmaa taksi kohtaisi matkalla. Sireenien ajan pidättelin miestä ja asiaan käsittämättömän välinpitämättömästi suhtautunutta (ulkkari)taksikuskia autotallissa, mutta ulvonnan vaimettua mies lähti urheasti kentälle yrittämään. Ja siellä istuu raukka edelleenkin, kolme ja puoli tuntia myöhemmin. Nyt lupaavat lähtöä parin tunnin päähän...

Säädraamasta ja jo hiipivästä ikävästä huolimatta olen edelleen aika ekstaattisessa olotilassa. Tätä lisää, kiitos! Toiveeni toteutuneekin ainakin jossain määrin jo ensi viikolla, jolloin suuntaamme Hill Countryyn pienelle kevätrentoilulomalle; miehelle on varattu tiiausajat ja minulle hoitoja haciendan kylpylässä. Sillä aikaa suosittelen tätä kaikille muillekin odottaville äideille - ylitti ainakin kaikki minun odotukseni. Täällä asuville mainostan erityisesti tuota Four Seasonsin spata - se on huolella hoidettu, monipuolinen ja suunniteltu rauhoittamaan kaikkia aisteja. Ihanan mammahieronnan minulle suoritti Heather; vastaanotosta voi ilman muuta toivoa jotakuta tiettyä hierojaa tai hoitajaa. Halpahan tämä hoitola ei tietenkään varmasti ole (minulle ei diskreetisti esitelty laskua lainkaan), mutta seitsemäs taivas tuli saavutettua.

Näin niin kuin tiistain kunniaksi.

kuvat: Four Seasons Las Colinas