Kesälomamatka Suomeen on nyt sitten varattu. Aikamoista vääntöä ja joustoa se vaati näin myöhäisessä vaiheessa järjestettynä, mutta liput saatiin kuitenkin tilattua ja mieli alkaa pikkuhiljaa kääntyä kohti pohjoista kesää. Jota en muuten ole päässytkäänkään maistamaan kahteen kesään eli siis melkein kolmeen vuoteen - sään herran olisi siis suositeltavaa pistää parastaan, jotta odotetuista mökki- ja veneilyreissuista päästäisiin nauttimaan toden teolla. Vaikka ihmisiähän me oikeasti olemme tulossa tapaamaan.

Lähtö on täältä kesäkuun 16., joten perille Helsinkiin meitä sopii odottaa seitsemänneksitoista päiväksi. Ensimmäisen arkiviikon pyörimme kaupungissa ja mies paiskii muutaman työpäivän; juhannukseksi suuntaamme sitten apen ja anopin kanssa mökille. Seuraavaa viikkoa vietellään minun vanhempieni seurassa rannikolla veneillen ja loppuviikoksi palaamme sitten taas kaupunkiin, jossa pääsemme osallistumaan myös iloiseen perhejuhlaan. Loppuloma hengataan Hki-Espoo-akselilla ja paluulento Dallasiin lähtee 5.7.

* * * * *

Huomenna Yhdysvalloissa vietetään Memorial Day-pyhää, joten meillä on meneillään pitkä viikonloppuvapaa. Mukavaa, vaikka ilma onkin ollut puolisateinen pitkin matkaa. Eilen illalla käytiin kuitenkin vähän naapurikompleksin grillikatoksessa istumassa iltaa ja kynnelle kykenevät taistelivat hiekkalentiskentällä reippaat matsitkin. Kesä tulee kohisten.

Muuten ollaankin oltu sitten proosallisemmissa tunnelmissa: ihmetelty miten muutto ehditään hoitaa, laskeskeltu mitä kaikkea oikein uuteen asuntoon ja uudelle perheenjäsenelle tarvitsemmekaan ja ravattu - of all places - autokaupoissa. Se muuten vasta rankkaa puuhaa onkin... Ikävä totuus on kuitenkin, että nyt on hankittava se toinen auto, jonka ostamista olemme onnistuneet välttämään neljä ja puoli vuotta - ja tässä maassa tällaisella ympäristöhenkisyydellä voi todellakin keulia! Auto on lisäksi hankittava aika haipakkaan, jotta se voi sitten aikanaan rahdata mukaansa Eurooppaan. Eli lähipäivinä on edessä lisää liukkaita myyntipuheita, leveitä tekohymyjä, teknisiä ominaisuuslistoja ja koeajojen aikaista small talkia.

Vaan onhan elämässä kamalampaakin. Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!