572492.jpgViime viikolla siis tosiaan varastettiin miehen kanssa neljä ylimääräistä arkipäivää pientä karkumatkaa varten. Ajoimme tästä viisi+ tuntia etelään/etelälounaaseen Texasin vehreään Hill Countryyn, jossa kevään kukkaloisto oli kauneimmillaan ja jonkinnäköistä topografiaakin on tarjolla kaivatuksi vaihteluksi lättänälle preerialle.

Kohteemme, Escondida Hacienda & Spa, sijaitsee state highway 16:n varrella aika lailla keskellä ei mitään, pienen Medinan kaupungin pohjoispuolella. Aiemmilta Hill Countryn reissuiltamme muistimme hämärästi tilan hienon pässiportin, jonka ohitse olimme suhanneet matkalla Cowboy Capital Banderasta Fredericksburgin saksalaissiirtolaiskaupunkiin. Sitähän katsokaas noilla maalaisteillä tehdään - ihaillaan maisemia ja vertaillaan, kenen ranchille johtaa hienoin portti.

Etukäteen meitä vähän hirvitti ennustettu epävakainen säätila, sillä kovia myrskyjä on kestetty kevään mittaan paljon ja viime viikollekin niitä oli luvassa. Muiden Tex-bloggaajien kirjoituksista luinkin jälkeenpäin, että meillä kai kävi sitten uskomaton tuuri, sillä ainoa kohdallemme osunut myrsky sattui ensimmäiseen yöhän ja oli "vain" tavallinen ukkosmyräkkä. Mikäs sitä on välähtelyä ihaillessa oman sängyn lämpimistä uumenista. Mies pääsi hyvin toteuttamaan haaveilemansa golfretket, ja ekana hiukan tihkuisena päivänä sade oli todella paikallisittain niin epätavallisen kevyttä, että minäkin tein mielummin treenini haciendan pihalta lähtevillä punaisilla hiekkateillä, raittiissa ilmassa, kuin span pienessä kuntohuoneessa. Ja lämmintähän tietenkin piisasi harmaanakin päivänä. Olimme silti erityisen iloisia, kun toisen päivän iltapäivänä ihana aurinko purjehti pilvien takaa esiin ja saimme viettää leppoisia tunteja span uima-altaan reunalla lekotellen ja vähän polskienkin.

572488.jpg
hacienda sateen jälkeen, taustalla tilaa ympäröinyttä vihreää kukkulamaastoa

572491.jpg
spa & pool

Rentoutumiseen ja arjesta pakoon Escondida on todellakin lähes täydellinen paikka. Suosittelenkin sitä lämpimästi täällä asuville, jotka haluavat varastaa muutaman luksuslepäilypäivän suhteellisen lähimaastossa (tässä osavaltiossahan viiden tunnin ajomatka on siis pikku hurautus vain). Haciendalla on vain kymmenen vierashuonetta (näin viikolla niistä varattuina oli ainoastaan neljä), joten luvassa on aika yksilöllistä hemmottelua ja välitöntä, rentoa tunnelmaa. Paikan hispanokokki Alex on mainio tyyppi, joka vääntää keittössään kaiken alusta alkaen itse. Liikaa tuli tietenkin syötyä aivan jatkuvasti ja mies menetti sydämensä Alexin "vihreälle kastikkeelle", omatekoiselle vihreälle chilisoosille. Alexin vaimo puolestaan toimii paikan taloudenhoitajana ja siivoojana - ja kätevää kyllä myös äitiysneuvojen jakelijana. Havaittuaan raskauteni ystävällinen nainen nimittäin antoi minulle sellaisen synnytysluennon, että minun piti sen jälkeen suihkussa oikeasti istua alas penkille, koska polvia heikotti! Ihan turhanpanttina ei ollut Alexkaan tässä asiassa, sillä hän antoi pyöristyneen vatsani muodosta ensimmäisen asiantuntija-arvion: You're carrying low, it's definitely a boy. Selvä, en käy väittelemään. Muukin henkilökunta oli mukavaa ja palvelualtista, vaikka ihanan rauhassa haciendalla sai kyllä olla - missään ei parveillut vastaan ihmisiä tai joutunut pakenemaan melua.

572487.jpg

Ihmisten sijaan tilalla riitti muutta elämää. Jaloissa juoksenteli ainakin seitsemän kissaa, kolme ankkaa ja kaksi koiraa. Lisäksi heti ensimmäisellä illallisella saimme kokea aikamoisen yllätyksen, kun yhtäkkiä huomasimme lasin takana laiduntavan hirvinaaraan. Myöhemmin meille selvisi, että tilalla asuu kolme merkittyä hirveä, jotka ovat villieläinstatuksestaan huolimatta sen verran tottuneita ihmisiin, että eivät kavahda ikkunan takana toljottavaa city-ihailijaa tai epäröi narskutella menemään pihan kauniita kukkaistutuksia metsän ja joenrannan herkkujen lisäksi.

572489.jpg
ikkunan takaa kuvattu pihakaveri (ei zoomia)

Miehen golfatessa minä tosiaan lekottelin hemmoteltavana span puolella. Tyyristä huviahan se näissä paikoissa on mutta aina välillä joka pennin arvoista. Sain mm. elämäni parhaan kasvohoidon, jonka aikana yleensä kylmät käteni ja jalkani lepäsivät uunikintaan tapaisten pukineiden sisällä kuumissa parafiinihoidoissa. Suloinen uinahtaminen oli harvinaisen lähellä. Mamihieronta oli aika erilaista kuin Four Seasonsissa eli se tapahtui perinteisemmin kyljellään, mutta ihanalta tuntui sekin, kevyt mutta märätietoinen lihasten rentouttaminen ja jännityksen vapauttaminen. Olisin viihtynyt vielä pari lisäpäivääkin, joskin raskausaikana sallittujen hoitojen määrä on aika rajallinen. Couples massage olisi varmasti ollut kiva kokemus, mutta ihanaa tietenkin, että mies pääsi toteuttamaan golf-minäänsä pitkästä aikaa.

572493.jpg
sisäpihalla

572490.jpgAktiivisempaan oleiluun läheltä olisi löytynyt mm. kanoottiretkiä ja maastoratsastusta, mutta ne jätimme tällä kertaa muille. Aiemman kokemuksen perustella voin kyllä ilman muuta suositella ratsastuslomaa Hill Countryssa! Kesällä voi tietenkin mennä laskemaan jokea kumirenkaalla esimerkiksi New Braunfelsiin, ja San Antonion nähtävyyksien lisäksi lähistöllä on mukavia pikkukaupunkeja kuten Bandera, jotka ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Meille riitti kuitenkin tällä kertaa ihan Escondidan oma pihapiiri miehen peliretkiä lukuunottamatta, ja iltapäivisin keskityimmekin lueskelun lisäksi houkuttelemaan poikasta lähettämään meille jotakin merkkiä, esimerkiksi napakkaa potkua. Mutta ei se tottele, olisiko tullut itsepäisyydessään äitiinsä? Emme kuitenkaan sydämistyneet tästä vaan jatkoimme aloittamaamme ääniprojektia - loruja ja lauluja esitettyinä seinän takaa suoraan kotikoloon. Siinähän sitä jo sitten olikin.