Käytiin eilen kolmisin aamiaisella eräässä paikallisessa aamiais/lounaskahvilassa, jossa on viiden vuoden aikana tullut vierailtua lukuisia kertoja nimenomaan päivän ensimmäistä ateriaa nauttimassa. Sisustuksen perusteella paikassa luulisi myytävän vain ikäihmisten early bird-spesiaaleja - ja usein näin voisi päätellä ihan vain ravintolasalin asiakaskuntaa vilkaisemalla - mutta laaja menu runsaine annoksineen tarjoaa kyllä jokaiselle jotakin.

Paitsi ehkä laihduttajille.

Tilasimme eilen miehen kanssa kestosuosikkimme spinnaker-omeletit kahvi- ja teekuppostemme seuraksi. Tyhjentäessämme lautasiamme reipasta vauhtia mies huomautti, että aikamoiset kevytannokset nämäkin. Toden totta: olin jo ehtinyt unohtaa, että spinnaker löytyy menun lite-osastolta. Oikeutetusti, sillä maistuva omeletti on tehty kolesterolitietoisesti vain munanvalkuaisista. Tällaisesta terveysteosta heti aamutuimaan on syytäkin olla hyvin ylpeä.

Vähät nimittäin siitä, että noita keltuaisettomia munia onkin sitten omeletissa noin sata ja pinaatin (aah, toinen terveysteko!) seurana munakas piilottelee sisällään muunmuassa runsaan määrän pekonia. Onneksi moista verisuonten tukkeuttajaa ei tarvitse sen tarkemmin katsella, sillä omeletin kuorruttava juustokerros peittää tehokkaasti moiset epämiellyttävät totuudet. Ja lisukkeet sitten - no, mitä olisi valkuaisomeletti ilman paistettuja perunoita ja siirappivoilla siveltyä English muffin-pullasämpylää (jonka muuten otimme monen viljan versiona - aamun kolmas terveysteko).

Nam.

Ja lite, indeed.

course_b.jpg

Poislähtiessämme huomasimme vielä, että paikassa voi keventää paitsi ruokavaliotaan myös  lompakkoonsa aamiaisvierailun johdosta kohdistuvaa rasitusta. Pelipäivinä nimittäin Dallas Cowboys-jalkapallojoukkueen peli- tai t-paitaan pukeutuneet asiakkaat saavat ateriastaan kymmenen pinnaa pois.

Ensi kerralla sitten.