Kovasti tuossa juuri muutama päivä sitten selostin jollekulle, kuinka nykyään ei juurikaan tule käytyä ostoksilla. Että eihän sitä jaksa, on sitä parempaakin tekemistä, yadayada.

Mutta yhtä lailla kun tilaisuus tekee varkaan näyttää se tekevän myös shoppaajan. Kun tänään sain vauvaseuraa kivalle mallille - tähtäimessä ihan vain pikainen pyörähdys ja syntymäpäivälahjan hankkiminen miehelle - niin mamathan viipyivät tuolla reissullaan sitten vaivaiset seitsemän tuntia. Matkat tosin mukaan laskettuna, mutta silti.


23707_MID_r.jpgNo, babyjen kanssa kierrellessä menee paljon aikaa kaikenlaiseen muuhun kuin ostosten tekoon: syöttöpuuhiin, pukemiseen ja riisumiseen, vaipanvaihtoihin, viihdyttämiseen ja jälleen syömiseen. Silti saimme kierrettyä paikan ristiin rastiin eikä kotiin todellakaan tarvinnut lähteä tyhjin käsin. J. Crewlta löysimme klassisia neuleita, mies sai oman yllätyksensä, Anthropologien lahjataivaasta nappasin muutaman Suomen-tuliaisen, Kauain-matkalle valkkasin Intermixistä raikkaan kesämekon ja Babystylessa räjäytimme pankin - tai ainakin täytimme auton tehokkaasti - kun sorruin hankkimaan Toivolle suloisen keinubambin, jota olimme miehen kanssa jo aiemmin hymyillen silmänneet, ja seuralainen nappasi mukaansa yhtä lailla hurmaavan koiranpentutuolin. Näitä ostoksia sitten soviteltiinkin takapihalla kassien, pussien ja nyssyköiden kanssa autoon hetken verran, meillä oli kuitenkin jo alkujaan rattaat + turvakaukalot x 2. Onneksi Libertyyn mahtuu, silloinkin kun pakkaajana on kevyesti univajeinen ja hahmotusrajoitteinen rouva.

Nyt sitten mietin miksen ostanut huomisillaksi mitään hauskaa päällepantavaa, kun piiiiitkästä aikaa on ihan omaa iltamenoa. Onneksi aina voi lähteä farkuissa, ehkä jopa pukluttomissa.

* * * * * * * * * *

Loppuun vielä pikainen muuttopäivitys:
  • Autojen kuljettamista on selvitetty sen verran, että se köyhdyttäisi meitä noin 1500 taalaa per hoppa. Jos Jeeppi lähtee mukaan, saatamme autosedän vinkin mukaisesti viedä Houstoniin ensin Audin, jotta meillä on toisaalta täällä päässä oma auto loppuun saakka ja toisaalta sitten oma auto jo valmiina Suomessa. We'll see. Tuohon hintaan sisältyy ilmeisesti kuljetukseen liittyvä paperisota ainakin suurimmalta osaltaan.
  • Meillä kävi muuttotarkastaja kahdesta firmasta ja molemmat arvioivat tavaroidemme mahtuvan ns. pieneen konttiin. Tarjotut door-to-door-palvelut olivat käytännössä identtiset, joten valitsimme tarjouksista sen, jossa tavaramäärämme oli arvioitu pari kuutiota vähäisemmäksi. Näin meille jää hiukan pelivaraa, sillä yli kymmenen prosentin heitosta vastaa firma itse ja siihen väliin mahtuvat kuutiot sopivat vielä tuohon sopimuksenmukaiseen konttiin. Muuttomme hoitaa siis TEAM Allied Group, urakoitsijoina Graebel täällä ja Alfa Quality Moving Suomen päässä.
(Jos joku kummastelee näin tarkkaa raporteeraamista muuton yksityiskohdista niin tässähän on tietenkin kyseessä mahdollisimman reipas tiedonjako vertaisryhmälle - olen itsekin seurannut erästä viimeaikaista muuttajaa silmä kovana ja saanut lisäksi muiltakin paluumuuttajilta erinomaisen käyttökelpoisia vinkkejä, joten kirjattakoon nyt meidänkin ratkaisut ja niiden mukanaan tuomat ylä- ja alamäet muiden mahdolliseksi hyödyksi.)