Vanhan vuoden väistyessä takavasemmalle ja uuden, uljaan vuoden avautuessa edessä on tapana muistella taakse jääviä kuukausia onnistumisineen ja pettymyksineen, iloineen ja suruineen. Tänä vuonna ei kuitenkaan oikeastaan tullut hirveästi katseltua menneeseen, sillä kuluneen vuoden isoin ja tärkein asia sätkytteli sylissä ja oli hyvin tässä ja nyt. Eikä perusunivajeisena jaksa muutenkaan niin kauheasti pohdiskella...

1176652.jpgVaikka kaikenlainen reflektointi jäi oikeastaan eilen ja yleisemminkin loppuvuodesta ihan luontevasti väliin, blogiani lukeneet tietävät, että pikku Toivolainen todella hallitsi vuottamme ylä- ja alamäissä, kun ensin saimme iloita hyvistä odotusuutisista, kun hyvin alkanut raskaus alkoi pikku hiljaa saada enemmän ja enemmän ikävän draaman piirteitä ja kun kaikki toisaalta sitten kävi lopulta hyvin ja saatiin syksyllä opetella elämää ihan uudella, jännittävällä kokoonpanolla. Lienee myös selvää, että elämämme painopiste pysyy näillä vauvakeskeisillä urilla myös tulevana vuonna - vaikeaa sitä on paljon muuta toivoa ja odottaa kuin onnellista ja tervettä elelyä perheen kesken ja pikkuihmisen ihmeellisen kasvun seuraamista. Jos nyt jonkin lisätoiveen saa tässä esittää (kun joulupukilta en ehtinyt toivoa oikeastaan mitään) niin edellämainittujen lisäksi toivoisin meille sujuvaa ja mahdollisimman stressitöntä muuttoa ja sopeutumista takaisin Suomeen sekä paljon aikaa suvun ja ystävien kanssa.

Ja jos näin massiivisten toiveiden jälkeen jostain vielä joku hassu kreditti löytyy, niin please, isille ja äidille edes hiukkasen kahdenkeskistä aikaa ja molemmille myös mahdollisuus tehdä joskus jotain ihan ikiomaa.

* * * * * * * * * *

Kiitos kaikki ystävät ja ihanat lukijat tuestanne kuluneen vuoden aikana, se on ollut kullankallista ja sydäntälämmittävän runsasta. Koskaan en olisi osannut kuvitella kuinka ennestään aivan tuntemattomien ihmisten virtuaaliterveisistä voi todella ilahtua - kuinka ne voivat suorastaan pelastaa esimerkiksi sohvalla sinisissä tunnelmissa makaavan päivän. Tätä nykyä ehdin hyvin vähän kommentoimaan kenenkään muun tekstejä enkä aina ehdi ihan hirveästi lukeakaan. Kotimaahan meilaaminen ja soittelu on sekin välillä hyvinkin heikoissa kantimissa. Tietäkää silti, että moni teistä on tästä huolimatta ajatuksissani, paljonkin. Olette kertakaikkiaan mahtavia.

Syvä niiaus ja oikein onnellista vuotta 2008 itse kullekin!

P.S. Meillä vuosi on alkanut aurinkoisessa säässä ja reippalla pihakävelyllä. Nyt poika nukkuu moottorikeinussaan ja eilisten minijuhlien jäljet reippaasti siivonnut mieskin on uuvahtanut takaisin petiin. Iltapäivällä syömme jotain oikein hyvää ja saatammepa nauttia yhdet mimosatkin, kun kuplajuomia jäi eilisestä juuri sen verran sopivasti.

Miten teillä on polkaistu tammikuu käyntiin?

1176655.jpg