Siitä on todella aikaa kun olemme viimeksi olleet Suomessa vappuna ja niinpä tapahtumaa on ollutkin syyta juhlistaa oikein yltiöglamoröösisti. Ensin siis käytiin vauvauinnissa mummivahvistuksen kera ja kotiin paastyamme repäistiin sitten ihan kunnolla nauttimalla kahteen pekkaan kymmenen keitettyä nakkia keittiön lattialla (Toivo hallitsee matkasänkyineen olkkaria, jossa ruokapöytäkin sijaitsee). Kyytipojaksi siemailimme jännittavän värisiä juomia - mies Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan greippilimua suoraan pullosta ja minä granaattiomenamehua kierrätysjuomalasista. Hienostunutta kilistelyämme säesti uneen vaipumaisillaan olevan vauvan nukahtamishuutelu viereisestä huoneesta ja taisipa pihalta kantaa talkkarinkin reipas ääni.

Eipä siis muuta kuin oikein ihanaa vappua myös teille, rakkaat lukijat!

P.S. Ei tämä sentään ihan nakkiteatteria ole koko elämä: huomenna Toivo pääsee iltapäiväksi mummin ja ukin hellään huomaan ja Espoon-vappukävelylle, ja meillä on hetki aikaa nauttia vaikkapa jääkaappiin varattua Keltaista leskeä ennen kuin riennämme kavereiden kanssa aikuisten vappulounaalle. Kauniin ilman sattuessa saatamme jopa pyörähtää Ulliksen kautta, tosin mäyrakoiramessuille emme ole osallistumassa.

Ja voi olla, että vapun kohokohdaksi jää siltikin tuo tämäniltainen vauvauinti - se nyt vaan on yksinkertaisesti niin kovin hauskaa puuhaa.