799445.jpg

Kuinka ollakaan on jälleen maanantai ja viikkokalenteriin saa lisätä taas yhden kimalaistarran. Yllätyspalkinnoista vihjailemisenikin oli ilmeisesti tuottanut tulosta ja vanhempani olivat hankkineet poikaselle suloisen dinohaalarin, joka luovutettiin tänään aamuani piristämään. Viikkoja halutaan toki vielä monta lisää, mutta kyllä mieli on koko ajan parempi ja rauhallisempi, vaikka kroppa sen kuin heikkenee ja rapistuu tässä pötkötellessä.

799446.jpgViikonloppuna vieraat puuhailivat yhteisiä kotilounastreffejä lukuunottamatta aika lailla omiaan, kävivät leffassa, uptownissa jätskillä ja kauppoja katselemassa. Uimahommat jäivät aamupäiviin, sillä täällä ollaan palattu aika lailla normaaliin kesäpäiväjärjestykseen: mittari tavoittelee satasta (ja lämpöindeksi huitelee ajoittain reilustikin sen yllä) ja tällä viikolla yön alimmaltakaan ei kannata odottaa kasiakymppiä vähempää (26 celsius-astetta).

Meidänkin viikonloppumme oli yllättävän viikonloppumainen; jatkuvasti samaan rutiiniin jumiutuneena ja makuuasentoon sidottuna kaikki päivät tuntuvat välillä toistensa toistolta, mutta jotenkin nyt saatiin vähän sellaista etäisyyttä arkipäiviin kuitenkin. Pelkästään miehen jatkuva kotonaolo on tietenkin mukavaa ja lueskelimmekin pitkin päiviä yhdessä sohvalla, katselimme Extras- ja Arrested Development-kausia DVD:iltä ja torkahtelimme silloin tällöin toisiimme nojaten. Mies teki herkkuruokia ja laittoi Texin huonetta kuntoon; patja ja petari saapuivat viimeinkin ja pääsimme ensi kertaa ihailemaan hienoa crib set-hankintaamme oikeassa ympäristössään. Pehmoiseen sänkyyn oli possun ja kirahvinkin hyvä hypätä (vaikka viltti hävyttömän ryppyiseksi tuomittiinkin). Lisäksi paikoilleen asettuivat loppuviikosta saapuneet hoitopöydän päälliset ja säilytyspenkin pikku korit; vauvanhuone alkaa pikku hiljaa löytää muotonsa! Seinät ovat toistaiseksi vielä tyhjillään mutta niitäkin varten on suunnitelmia, jotka tosin eivät ole valmistautumisprioriteettilistallamme aivan korkeimmalla (miten olisi vaikkapa vaippojen, pyyhkeiden ja kylpyöljyn hankinta...). Ihanaa silti fiilistellä näitä muutoksia, ihan sydän syrjällään olen ihaillut pikkuisen suloisia tavaroita. Enimmäkseen tosin miehen minulle näppäämistä valokuvista joita tässäkin kuvituksena - reaalinäkymän sain ainoastaan poiketessani vessareissulla tottelemattomasti reitiltä kurkistaakseni pikaisesti Texin ovesta sisään.

799447.jpg
vaikka lelulaatikossa ihan selvästi lukee nimi, apinalla on omistajan otteet

Huomenna onkin nykyoloissa harvinaisen tapahtumarikas päivä - aamulla jo perinteiseksi käynyt tiistailekuri ja illalla sitten vielä synnytys/imetysvalmennus kotona. Sen jälkeen mies joutuukin lähtemään Georgiaan illan viimeisellä koneella, mutta palaa onneksi jo keskiviikkoyönä. Torstaina on äidin valitettavasti aika palata kotimaahan valmistautumaan ensi viikon töihin, mutta isä pystyy venyttämään omaa vierailuaan ensi viikkoon, jolloin anoppi astuu remmiin.

799444.jpg