877689.jpg

Yhdeksän viikkoa ankeaa vuodelepoa takana ja tänään se lupa sitten viimein tuli: rouva on hyvä ja alkaa liikuskella kevyesti.

Voltti, tuuletus, kärrynpyörä, voltti!!!

Raskaisiin kotitöihin ei pidä koskea eikä kävelylle tai ostoskierroksille ole asiaa, mutta voimien mukaan saan alkaa ottaa pieniä askeleita normaalimpaa eloa kohti. Arvatkaa mitä tein aivan ensimmäiseksi?

No varasin tietenkin kampaajan (kävi tuuri ja sain peruutusajan vielä tälle iltapäivälle). A girl's gotta do what a girl's gotta do. Turhamaista todellakin - and proud of it too! Tähän yhdeksään viikkoon ei ole mahtunut montakaan asiaa jotka olisin voinut tehdä vain itseäni varten, nyt ei tarvinnut epäröidä. Lääkärinkin mielestä tämä on juuri sopivaa pikkutekemistä tähän alkuun ja mainio idea etenkin oman mielialani kannalta.

877688.jpgEikä siinä vielä kaikki. Osallistuin heti myös lounaani laittamiseen ja söin sen - drum rolls! - pöydän ääressä. Jos tämä ei kuulosta teistä kovin kummoiselta, niin kokeilkaapa alkuun vaikka viikon verran makuuasennossa puputtamista, kuusi ateriaa päivässä. Ruokapöytä alkaa vaikuttaa suorastaan ylinerokkaalta luksuskeksinnöltä.

Tämän arki-ekstravaganzan jälkeen olinkin niin naurettavan poikki, että ihan ilman ohjeitakin olisin kipannut takaisin tuttuun ja turvalliseen sohvannurkkaani. Tässä nyt kokoilen voimia kello neljän kampaajareissuun ja poden kevyttä heikotusta ja päänsärkyä. Hiki laiskan syödessä ja niin edelleen.

* * * * * * * * * * *

Selvisipä tänään sitten sellaistakin, että olen ihan hiljaa itsekseni edennyt vaiheeseen, johon monella ensisynnyttäjällä tarvitaan monen tunnin supistelut. H-hetki saattaa siis olla aivan hollilla mutta yhtä lailla on mahdollista jumittaa näin vaikka pari viikkoakin. Niin kauan kun ei supista ja lapsivedet pysyvät kiltisti kalvoissaan voin kuitenkin lääkärin mukaan "olla ihan rauhassa" (heh). Ikävä kyllä poika on hankalimmassa mahdollisessa perätilassa napanuoran kannalta eli siis pikku töppöset maata kohti, ja näin ollen vesien mennessä ei parane enää itse käpytellä tai ajella yhtään minnekään.

Toivoakseni selviämme kuitenkin tästä kampaajareissusta ilman sen suurempaa ambulanssidramatiikkaa.