Muutosta on puhuttu meillä paljon ja pitkään, jo kauan ennen kuin itse kohde oli tiedossa, mutta nyt kun Atlantin yli siirtyminen sitten on konkreettisesti edessä, sen pohtimiseen tai suunnitteluun ei ole löytynyt juuri aikaa tai energiaa. Muuttoajankohta kuitenkin lähestyy sellaista vauhtia, että aivan viime päivinä on relokaatioprosessi polkaistu käyntiin niin miehen työn kuin perheemme ja kotimmekin osalta.

* * * * *

Tänään meillä kävi ensimmäisen muuttofirman tarkastaja katsastamassa kamppeet ja antamassa alustavaa infoa; toinen yritys lähettää edustajansa paikalle maanantaina. Tarjoukset tullevat hyvinkin pian perässä ja niiden perusteella sitten valitaan palveluntarjoajista toinen. Kontti on tarkoitus lähettää matkaan hiukan ennen maaliskuun puoltaväliä. Mukaan lähtee suurin osa tavaroista useimpia sähkölaitteita lukuunottamatta. Suomessa saadaankin ensi töiksemme lähteä hardcore lamppu- ja pölkkäriostoksille.... Lentorahtia emme lähetä, joten jos miehelle sattuu työmatka oikeaan suuntaan ennen muuttoa, mukaan laitetaan jo silloin mahdollisimman paljon vauvantarvikkeita ja jotain lämpimämpää vaatetta. Kontin toimitusajaksi arvaillaan tällä hetkellä noin kuutta viikkoa.

Autojen kuljetussuunnitelmat ovat täysin vaiheessa. Audi lähtee mukaan varmasti mutta Jeepin kohdalla päätöstä ei ole vielä tehty. Luultavasti ajamme auton/autot itse Houstoniin laivausta varten kun aika tulee; tässä päässä ajellaan sitten loppupäivät vuokra-autolla ja Suomen päässä katsotaan pärjätäänkö ilman vai ei. Pari viikkoa sitten mies hankki ja asensi Audiin jo roiskeläpät - täällä niitä ei katsokaas tarvita - ja talvirenkaat tai vähintään vanteet ovat myös hankintalistalla. Taitaisipa olla fiksua hankkia myös kattoteline vielä täältä.

Asuntomme vuokrasopimus umpeutuu viikolla 11 ja juuri sitä ennen on tarkoitus laittaa tavarat matkaan. Omasta lähtöpäivästämme riippuen asumme hotellissa täällä parista päivästä pariin viikkoon. Suomessa meitä odottaa ns. pitkäaikainen väliaikaiskämppä espoolaisessa rivarissa, joten mitään kalliita ratkaisuja ei tarvitse tehdä hätiköiden. Asunto vapautuu meille huhtikuun alussa, mutta koska aiomme siinä kuitenkin jonkin aikaa olla, teemme jotain pientä pintaremppaa ennen sisäänmuuttoamme. Hotelli- tai muu tilapäisasuminen siis jatkuu Suomessa jonkin aikaa, eikä konttikaan tietenkään ehdi perille läheskään tuohon mennessä. Huhtikuun aikana olisi kuitenkin tarkoitus päästä asettumaan. Pidempiaikaisia asumisjärjestelyjä alamme miettiä sitten kun elämä tasaantuu ja olemme rauhassa saaneet maistella miltä elämä Suomessa taas tuntuu.

Lentolippuja ei ole vielä varattu, mutta meitä sopii odottaa maaliskuun lopussa.

* * * * *

Suuret linjat ovat siis suunnilleen hanskassa mutta niiden puitteissa on vielä paljon sovittavaa ja järjestettävää. Maasta toiseen muuttaminen vaatii aina jonkin verran paperisotaa, vaikka paluumaana olisikin oma kotimaa, ja erilaista pikkuvalmisteluahan riittää ihan joka sormelle. Uskallanpa siis uumoilla, että tulen palaamaan aiheeseen vielä monet kerrat. Nyt lähdemme kuitenkin Toivon kanssa toteuttamaan muistilistani kärkikohtaa: leppeistä keleistä nauttimista. Pieni vaunuttelu joka päivä pitää väsyneenkin järjissään.