Toivo täytti maanantaina neljä kuukautta ja niinpä onkin poikaskuulumisten vuoro:
  • Pikkuihmeemme ei enää oikeastaan ole niin kauhean pieni - elopainoa on kertynyt 62501216118.jpg grammaa ja mittaa vielä suhteessa hieman enemmän, 64 cm. Pituudeltaan poika onkin täsmälleen ikäluokkansa keskikastia eli kirittävää ei enää ole - vaan kyllähän se neljässä kuukaudessa hujautettu paria milliä vajaa 20 cm jo riittikin takaa-ajorutistukseksi. Ruoka-aikoihin ollaan siis oltu kotona ja äitiä välillä "vähän väsyttää" etenkin öinen hörppiminen, mutta onneksi maitoa on riittänyt ja syöminen on ollut meillä muuten helppoa ja reipasta.
  • Päiväunien kanssa on vielä vähän hakemista mutta öisin meillä nukutaan jo hienosti omassa sängyssä, jonne myös iltatoimien jälkeen jäädään yleensä tosi kiltisti nukahtamaan itse. Yöpätkää on säännönmukaisesti pyritty pidentämään ja siinä onkin saavutettu melkoista menestystä, mutta edelleen aamu alkaa liian aikaisin ja yösyöttöjäkin on useita.
  • Monen muun vauvelin tavoin Toivo on todellinen motion junkie - liikkuvissa vaunuissa ja autossa nukutaan tai ollaan vähintään tosi tyytiksinä. Kulkeminen pojan kanssa onkin juuri nyt aikamoisen helppoa; päivän retket on silti pyritty rajoittamaan yhteen ettei babyn elämä mene ihan retuuttamiseksi .
  • Kun masu on täynnä eikä väsytä liikaa, meillä kujertelee yleensä mitä tyytyväisin ja aurinkoisin vauva: Toivolaisen hymy on herkässä ja kaikenlaista asiaakin tuntuu riittävän. Ihanimpia juttuja juuri nyt ovat käsienheilutteluleikki isin kanssa ja äidin laulaminen. Myös loruttelu saa aikaan innostunutta pärskintää ja käsienheiluttelua.
  • Tavaroista ei meillä vielä juuri piitata mutta kirjankansia Toivo jaksaa tapittaa. Vauvojen mustavalkoiset taidekortit kiinnostavat ja Unessa-seinäkangas on edelleen se kaikkein kiehtovin juttu, jonka katseleminen rauhoittaa väsyneenä ja jolle hihkutaan iloisena hoitopöydältä.
  • Pään ja niskalihasten vakaus on edelleen vähän sellaista bobblehead-tasoa mutta vatsallaan oleskelu kelpaa jo vähän paremmin, kun pään pystyssä pitäminen kuitenkin onnistuu. Harmia pojalle itselleen aiheuttaa se, että ryömimisestä ei hirveistä ponnisteluista huolimatta tule mitään.
  • Kylpeminen on - finally - ihan pop.