Perjantai-illan kunniaksi käytiin katsastamassa uusi baari Southlakessa. Kummallinen yhdistelmä jytkymusiikkia ja välkkyviä urheilutelevisioruutuja. Sports bar -tyyppiset paikathan ovat täällä enemmänkin sääntö kuin poikkeus, mutta X's & O'sissa pelitilanteita saattoi seurata paikan kokoon nähden suorastaan liioitellusta määrästä pienempiä ja isompia screenejä. DJ-pöydän takana pyörineellä henkilökunnalla tuntui olevan joko vakavaa kiistaa soitettavasta musiikista tai pahoja hankaluuksia tekniikan kanssa, niin usein biisit vaihtuivat jo parin ensi tahdin jälkeen. Muutenkin toiminta oli erinomaisen viihdyttävää, noin pikavierailumielessä.

Kotiin palattiin ajoissa ja innostuttiin sitten uudesta vuodesta jääneiden kuplajuomien voimin pohtimaan naapurin kanssa sanan 'commission' eri merkityksiä. Minua hermostutti kun mies ja naapuri kävivät sotkemaan eri sanaluokkia keskenään; heti perään koin myös velvollisuudekseni luennoida konnotaation käsitteestä ja hakuteoksina käyttämiemme sanakirjojen notaatiojärjestelmistä. Keskustelu oli siis melkoisen viihdyttävä, monella eri tasolla.

Tänään viis veisattiin ennätyslämpimästä säästä (kelatkaa, 28,3 astetta tammikuun seitsemäntenä - taas uusi "ikinä"-ennätys!) ja tehtiin päivällä vain pikaiset ruokaostos- ja kierrätyskierrokset. Auton mittari näytti jostain syystä vain viittätoista ja mies totesi villapaidassaan, että ehkä mahdollisesti on kuitenkin hiukan lämpimämpää. Whatever. Törmäiltiin lämmöstä huumautuneina ostoskärryillämme parkkipaikalla kuin pienet eläimet ja katsottiin parhaaksi hypähdellä takaisin kotikoloon pesimään.Sen jälkeen puuhailtiin kotosalla kaikkea mukavaa, siivoiltiin laiskasti vasemalla kädellä, kuunneltiin Jonna Tervomaata, tehtiin erilaisia herkkuruokia, katsottiin televisiosta höpsöjä ohjelmia ja haaveiltiin matkasta Uuteen-Seelantiin.

Mies määritteli sohvalla maasian: possu, joka röhnöttää maanrajassa.