(lopussa vihainen EDIT)

* * * * *

Huijui, väsyttää. Takana on rankka naapuriviikonloppu.

106069.jpgPerjantaina eräillä naapureilla oli perheriita, teini-ikäinen tytär ja isä ottivat yhteen. Tyttö kimpaantui, pakkasi kamansa ja soitti äidilleen. Isä soitti poliisit, jotka kaahasivat paikalle peräti kahden partioauton voimin. Istuimme brasilialaisten naapuriemme parveekkeella ja ihmettelimme meininkiä - perheet ovat keskenään ystäviä, joten tukea mielipiteille haettiin heiltäkin useampaan otteeseen. Brasialaisilla puolestaan tuli keskenään vähän riitaa siitä, kumpi heistä oikeastaan onkaan itsekäs. Lähdimme rouvan kanssa baariin, jossa oli tanssilattialla kertakaikkisen hauskaa kunnes rouva tipautti wc-reissulla kännykkänsä pönttöön. Tästä seurasi suuremman luokan draamaa, ensin yleisellä tasolla ja myöhemmin ihmissuhteisiin liittyen. Sehän on vaan kännykkä on ilmeisesti tuntematon ajattelutapa tässä perheessä, sillä kaikki liittyy kaikkeen ja pienistä virheistä on vedettävissä suuremman luokan johtopäätöksiä avioliiton tilasta, jalkapallon MM-kisoista ja tähtikartastosta.

Eilen illalla saatiin sitten viimeinkin sitä kauan kaivattua sadetta ja oikein kunnon valoshow'n kera. Ihailtiin amerikkalaisen naapurin kanssa luonnon raivoa ensin etänä Grapevine-baarin kattoterassilta ja hyvin pian, myrskyrintaman saavutettua meidät, alakerrasta neljän turvallisen seinän sisältä. Joka kerta ulko-oven auetessa sisään pyyhkäsi voimallinen puhuri ja litrakaupalla vettä. Prancing Pony -tunnelmaa! Todella hauska paikka muutenkin, naapuri oli saanut vinkin joltain klubipromoottorilta. Paikan tyylilaji tunnetaan ilmeisesti paikallisittain termillä trashy chic, vaikka decor ja tunnelma olivatkin mielestäni ehkä enemmän boho chic. Mitä se nyt sitten ikinä tarkoittaakaan. Kyseessä on kuitenkin pikkuinen luola, joka on tupaten täynnä mitä erinäköisempiä ihmisiä ja kaikenlaista kummallista kamaa, jotka on selkeästi tuotu paikalle  sen jälkeen kun ne eivät ole kelvanneet minnekään muualle. Tällaisiin omaleimaisiin pikku paikkoihin ei täällä usein törmää, joten Grapevineen suunnataan varmaan joskus toistekin. Vahingossa sinne ei ihan helpolla eksy, sillä sijainti (Oak Lawn & Maple) on hiukkasen sivussa sekä Uptownista että Downtownista.

106070.jpgEilisilta oli siis varsin mukava, mutta nyt olen kyllä ihan kurkkuani myöten täynnä naapureitani. Tässäkin on tietty toleranssi, joka on tällä hetkellä kirkkaasti ylitetty. Syy tähän ylenmääräiseen naapurustokaveeraukseen oli alunperin se, että mies lähti perjantaina Suomeen ja olo tuppaa helposti käymään vähän yksinäiseksi. Nyt sunnuntaina olen kerrassaan kiitollinen siitä, että SAAN olla yksin. Ikävä kyllä erakkouteni tulee myöhemmin päivällä hiukan häiriintymään, koska auto on haettava korjaamolta (josta hommasta puolestaan vaikenen nyt ihan tarkoituksella, ettei tarvitse turhaan käyttää rumaa kieltä) - ja siihen hommaan tarvitaan tietenkin naapurin apua...

Ihania ja kamalia nuo ihmisnaapurit! Siksipä laitoinkin kuvitukseksi mielummin lintunaapuriemme elämää - perhe on kasvanut ja kaikki mahtuvat pesään sulassa sovussa.

* * * * *

EDIT 15.58 CT:

Lupasin etten avaudu tästä mutta minkäs kananpoika luonnolleen voi... Hain juuri auton korjaamolta, maksoin satasen tsekkauksesta ja sain mukaani listan ongelmista ja hinta-arvion. Kukkaiskieli ei tule ensimmäisenä mieleen:

WIRING HARNESS (MELTED)            1,279.25
COOLING FAN MOTOR ASSY.              389.99
COOLING FAN MODULE                        86.99
COOLING SYSTEM LABOR                   534.00
(System failure - Required)
Subtotal                                         2,290.23
Shop Supplies                                      25.00
Tax                                                  146.94

Total                                           2,462.17

Voi jumalauta.