bio-fatmomma.jpgNyt on kuulkaa niin hieno tv-kilpailu pystyssä että täytyy vähän mainostaa! SCI FI-kanavalla nimittäin alkoi viikko pari sitten aivan loistava supersankarikisailu, jossa ohjelmaan valitut tavalliset ihmiset esittelevät luomansa hahmon erityiskykyjä ja sankarikapasiteettia supersankariguru Stan Leen tiukassa komennossa. Voittajasta tehdään tietenkin ihkaoikea sarjakuvasankari ja saaneepa hän jonkinmoisen tv-elokuvankin. Meillähän ei tällaista kanavaa näy, mutta lomaillessa osuimme onnenkantamoisena eräänä koti(majatalo)iltanamme kanavasurffaillen juuri Who Wants To Be A Superhero-sarjan ensimmäisen jakson uusintaan ja sen katsomista ei voinutkaan lopettaa...

Pyrkimys supersankariksihan on hyvin ymmärrettävä ja luonnollinen tavoite - tunnenpa itsekin muutaman poikasen, joilla oli kanttia viedä ideaa niinkin pitkälle, että hahmoja ja valmiita pukujakin oli luotu useille eri sankareille... Lisähauskuutta tähän kilpailuhommaan tuo tietenkin se, että osa kilpailijoista on mukana kieli poskessa ja huumormielellä, kun taas jotkut ottavat sankarihahmonsa hiukan pelottavankin vakavasti. The Iron Enforcer esimerkiksi selosti haluavansa supersankariksi, koska silloin saisi tappaa ihmisiä. Seuraavaksi iljettävä lihaskimppu onkin suuntaamassa Irakiin. Kuvassa kuitenkin muljauttelee Fat Momma, joka edustaa pehmeämpää linjaa: piukean pinkki sankaritar taistelee lasten puolesta ja hänen supervoimanaan on kasvaa suuttuessaan viisi kertaa normaalia suuremmaksi. Vyöllään Fat Momma kantaa donitseja, joista hän saa tarvitsemaansa voimaa ja kokoa. Eikä mikään turha leidi tämä dieettiruokien karttaja - ensimmäisessä haasteessa Fat Momma kuului siihen todelliseen sankarjoukkoon, joka keskeytti tehtävän auttaakseen äidistään eksynyttä, itkevää pikkutyttöä - joka luonnollisesti edusti jakson varsinaista sankaritestiä.

bio-majorvictory.jpgMeidän suosikkimme on silti aivan ehdottomasti melko perinteiseen spandex-sankariasuun sonnustautunut Major Victory, jonka iskevänä sloganina on "Be a winner, not a wiener!" Major Victorylla on kadulla kiitäessään aikaa keikautella päätään ja lanteitaan koomisesti ja sinkautella sormenpäistään kuviteltuja lasereita kohti puiston puluja. Major Victory kuuluu myös luonnollisesti siihen uljaaseen joukkoon, joka pelasti pikkutytön ahdingostaan [näennäisesti] kilpailusuorituksensa kustannuksella (Climb onto my arms, little girl!), mutta parasta tämän punaisen supersankarin hahmossa on silti se, että aina kun majuri maailman pelastamiselta ja laktoosi-intoleranssiltaan ehtii, hän tanssii.

Ja ehtiihän sitä.