Nyt on selvääkin selvempää, että lomat on tosiaankin pidetty.

Koko illan olemme miehen kanssa koettaneet saada tolkkua tähän räjähtäneeseen luolaamme mutta heikolta näyttää edelleen. Asiaaa eivät lainkaan auta sen sun seitsemän keskeneräistä taulu- ja kuvaprojektia - joka nurkassa lojuu vielä kehysliikkeen papereissa olevaa taulua tai uutta paikkaa odottavaa kehystettyä valokuvaa.

Päivän ehdoton sankari on silti kuljetusliike UPS.

Mainitsinkin tuossa vähän aikaa sitten, että sain viimeinkin tilattua itselleni uuden työpöydän. Huonekaluliike josta tilaus tehtiin on aina toimittanut tavarat ajallaan ja asiallisesti, niin tälläkin kertaa. Melkein. Juuri ennen matkaamme UPS:n miehet toivat kotiovellemme ison huonekalupaketin ja ehdimme jo iloita saavamme paikat kuntoon ennen lähtöä. Lähempi tarkastelu osoitti kuitenkin pöytälevyn haljenneen kuljetuksessa. Muutama kirous taisi siinä lipsahtaa mutta sattuuhan sitä, ja pettymystä lievensi miehen saama erinomaisen ystävällinen palvelu huonekaluliikkeen toimituspalvelun vaihteessa. Iloinen naisääni pahoitteli sattunutta vahinkoa ja lupasi ilman mitään turhia kyselyitä, että uusi pöytä toimitettaisiin UPS:n kautta heti seuraavana päivänä ja voisimme soittaa liikkeen omat miehet hakemaan viallisen pöydän milloin meille vain parhaiten sopisi. Hyvää ja tehokasta palvelua, tuumasimme, ja ilmoitimme että uuden pöydän voisi toimittaa palattuamme matkoilta. Kiitos ja näkemiin.

San Franciscosta kotiuduttuamme ovella odotti sitten kaksi UPS:n toimitusyrityksistä kertonutta lappua. Tilauksessa oli pari muutakin juttua, joten oletin kyseessä olevan jonkun pienemmän paketin. Tällaisissa tapauksissa toimitukset jätetään yleensä alakerran toimistoon, joten kipaisin sinne eilen kyselemään pakettia. Toimiston täti penkoi aikansa ja muisti sitten, että edellispäivän viimeisiä paketteja tuoneet kuljetusmiehet olivat puhelleet jostain toimituksesta, joka oli liian iso toimistoon jätettäväksi. Minua kehotettiin soittamaan UPS:lle ja kertomaan, että olen kotona. Ennen kuin ehdimme iltahässäkässä tähän asiaan asti, mies lähti viemään roskia ja havaitsi, että ovellemme oli jälleen ilmaantunut uusi lappu. Eikä varmasti kukaan ollut koputtanut! Mieliimme alkoi hiipiä epäilys, että äijät eivät olleet jaksaneet raahata pöytää ylös vaan olivat jättäneet lapun (ja skannanneet toimituksen, senhän saatoimme netistä selvittää) ja häipyneet. Sietämätöntä! Mies juoksi vielä alas kadulle katsomaan josko äijiä olisi näkynyt, mutta olivat tietenkin jo ehtineet häipyä.

Tänään asia sai sitten todella kummallisen käänteen. Postin mukana tuli UPS:n lähipisteestä kolme erillistä lappua, joissa ilmoitettiin firman yrittäneen toimittaa kolmea eri pakettia meille kolmeen eri otteeseen, joten nyt olisi meidän velvollisuutemme hakea paketit pisteestä itse, jotta niitä ei lähetettäisi takaisin. Minä syljin tulta ja tulikiveä ja puhkuin pyhää vihaa koputtamisrajoitteisia äijiä kohtaan - ei ole meidän tehtävämme hakea paketteja jos eivät osaa niitä meille toimittaa vaikka olemme kotona, kele! - mutta mies totesi, että on varmaan parempi hakea paketit suosiolla, jotta saamme shown päätökseen. Jostain kummasta syystä postia hakiessani ovelle oli kuitenkin ilmaantunut TAAS uusi lappu, jossa ilmoitettiin jonkin paketin toisesta toimitusyrityksestä. Siis mitä?

Mies lähti töistä ajoissa ja painui UPS:n pisteelle. Siellä häntä odotti yksi paketti, joka sisälsi pöydän kanssa samoihin aikoihin toisesta firmasta tilaamamme seinäkynttilätelineet. Hyvä. Tämän lisäksi nurkassa jökötti kuitenkin kaksi jättimäistä möhkälettä, joiden tekstit ilmoittivat niiden sisältävän huonekaluliikkeen pöydän. Kertaa kaksi. Muutaman double taken jälkeen mies ilmoitti, että nämä eivät voi olla niitä korvaavia paketteja, sillä ne ovat väärän muotoisiakin eikä hän niitä ryhdy siinä avaamaan, saatika raahaa mukanaan. Paketit jäivät UPS:lle, josta miestä kehotettiin myös soittamaan toimitusmiesten esimiehelle joka varmistaisi, että tänään meille pyrkinyt paketti tulisi varmasti perille. Näin mies tekikin, ja tuntia myöhemmin äijät olivat ovella. Tällä kertaa jyskytys kuului varmaan Dallasin keskustaan asti ja käytävästä kuului tavallisuudesta poiketen kumea huuto: UPS delivery! Palaute oli selvästi mennyt perille.

Arvatkaas mitä tästä paketista sitten paljastui? No se uusi pöytä joo - harmi vaan, että tästäkin versiosta oli pöytälevy murtunut! Pakkauksen kuntoa katsoessa tämä ei oikeastaan ollut ihme, sillä murheenkryyni, painava raahattava jonka tulevat omistajat eivät ruojat (muka) ole edes ikinä kotona, oli saanut selvästi aikamoista kyytiä. Iso pöytälevyhän murtuu reunastaan aika helposti, jos sen esimerkiksi päästää kunnolla kaatumaan jotain sopivaa pintaa vasten... Ei ole varmaan kovin hauskaa raahailla painavia huonekaluja portaita ylös alas, mutta haloo jo nyt!  Oops, I did it again?

Tällä hetkellä olohuonettamme tukkii siis kaksi valtavaa rikkinäistä pöytäsysteemiä. Ja ne kaksi ylimääräistä pakettia siellä UPS:llä? Jälkeen päin selvisi, että niissä on pöydän laatikosto. Tai siis pöytien - ensimmäisen UPS:n rikkoman pöydän myöhemmin lähetetty laatikosto oli jossain vaiheessa yhyttänyt toisen, vielä rikkomista odottavan pöydän laatikoston ja nyt ne molemmat seisovat tyhjän panttina kuljetusliikkeessä. Kukaan ei tiedä, tuleeko meille ikinä pöytää.

Jos UPS pääsee väliin, ei varmasti tule.