Eilinen päivä oli todella aivan upea. Traililla kävellessä tuntui suorastaan absurdilta, että keltapunaisten lehtien yllä kaartuvalta kirkkaansiniseltä taivaalta loistava aurinko todellakin porotti päällemme oikeasti helteistä lämpöä. Yli kolmenkymmenen asteen hemmottelusta oli nauttimassa muitakin: isot kilpikonnat olivat kavunneet kanavan reunamille lämmittelemään ja uskokaa tai älkää, joenmutkassa joku huimapää oli vesihiihtämässä. Valkoiset haikarat ojentelivat pitkiä sääriään matalassa vedessä ja puhalsi juuri sopiva tuulenvire - ei marraskuussa sentään kehtaa valittaa että olisi liian kuuma.

Päivä kruunattiin kotipihalla, jonne katettiin läheisestä ravintolasta haettu runsas texmex-lounas: tostada-salaatti isossa maissikuoressa, fajitas, quesadillas, pico de gallo, guacamole... Ruoan jälkeen nojailimme toisiimme mukavassa horteessa, lueskelimme kirjoja ja jaoimme lasillisen hyvää valkoviiniä. Hyvästi kesä!

* * * * * *

Viime päivinä on arvottu kovasti mitä ihmettä tekisimme jouluna. Keskustelu on liikkunut linjoilla SUN! SKI! SUN? SKI? Minne sä haluaisit? (joka paikkaan...) - ihania mahdollisuuksiahan riittää. Viime joulu vietettiin Meksikossa ja sitä edellinen hiihtäen; molemmat olivat onnistuneita reissuja ja ihania tapoja viettää joulua kun kerran kuitenkin ollaan kaukana kotoa. Hienoa oli myös sitä edeltävänä vuonna, jolloin vietimme pyhät Texas Hill Countryssa ratsastuslomalla.

Eilen saatiin kuitenkin aikaan päätös: lähdemme tänä vuonna hiihtämään Tellurideen, Coloradoon. Telluridea pyöriteltiin jo aiemmin, sillä olen hingunnut sinne jo pari vuotta, mutta lentoja on ollut vähän hankalaa saada jollei halua ajaa päälle pitkää matkaa tai maksaa kohtuuttomia. Jotenkin silti palattiin aina tähän San Juan-vuorien välissä piilottelevaan pikkukaupunkiin, joka on muuttunut 1800-luvun kaivoskaupungista Pohjois-Amerikan kenties kauneimmaksi hiihtoparatiisiksi mutta onnistunut samalla pysymään pienenä, aitona ja kotoisana ja jonka ylistyslauluja olen kuullut ties kuinka monelta taholta jo kauan. Niinpä väännettiin ja käännettiin vähän, punnittiin mitä oikeasti halutaan ja saatiin kuin saatiinkin järjestettyä sekä lennot että sopiva hotelli haluamillemme päiville. Tällä kertaa matkustamme siis jo joulun aluspäivinä ja palaamme kotiin jouluaattoillaksi.

Ihanaa, ihanaa...

main-st.jpg&w=500

kuva