g_00022366.jpgPitkästä aikaa on sellainen olo että tietoliikenneyhteydet ovat kunnossa. Netissä nyt ei ole mitään vikaa ollutkaan, mutta saan siitä tuplasti enemmän iloa nyt kun olen alkanut skypettää. Niin, jälkijunassa kuten aina näissä jutuissa... Vielä en ole täysin vakuuttunut siitä, että haluan puhua puhelimessa koneen ääressä, vaikka olen kyllä antanut itselleni kertoa että bluetoothin kanssa olisin vapaa liikkumaankin. Lähinnä siis ajattelin käyttää palvelua chattailyyn (messenger kyllä myös edelleen käytössä), mutta onhan se hauskaa että mies voi soitella koneelleni kesken työpäivän ja Mac-kameran avulla voin sitten lähetellä lentosuukkoja joko tuohon puolen mailin päähän Connection Drivelle tai vaikkapa parin osavaltion ylitsekin. Kiva lelu.

En tiedä innostuinko tästä vai mikä lie mutta parina viime päivänä olen myös tehnyt netissä huomattavan paljon ostoksia. Kaksi tärkeää syntymäpäivää lähestyy, joten virtuaalilangat ovat käyneet kuumina erilaisiin osoitteisiin. Kummipojan lahjan olisi saanut suoraan Kaliforniasta Helsinkiin, mutta "käsittelykuluista" päätellen kierättävät internazionale-lähetykset Etelänavan kautta, joten tein suosiolla niin kuin useimmiten muutenkin - tilasin lahjan meille kotiin, josta sitten itse kiikutan sen postiin. Eiköhän tästäkin välivaiheesta vielä jonain päivänä päästä.

Puhelinasiatkin ovat pitkästä aikaa priimakunnossa. Kotiluurin sain aikaiseksi vaihtaa jo ennen joulua, tosin siitä puuttuu edelleen joku smurgula joka estäisi saapuvaa puhelua häiritsemästä päällä olevaa nettiyhteyttä, ja tänään saapui viimeinkin uusi ihana kännykkäni (musta/pronssi), jota on odotettu... no, liian kauan. Euroopastahan sen joutui taas kerran tilaamaan, koska tänne ei yksinkertaisesti tule mitään siistejä malleja. (Jostain käsittämättömästä syystä amerikkalaiset rakastavat sellaisia perinteisiä ärsyttävästi auki napsahtavia läppäpuhelimia, flip phones. Ja Motorolan Razor on muka hieno! *väristelee*) No, puhelimessa toki funktio on tärkein, mutta kun kännykkä nyt kuitenkin on nykyään sellainen jatkuvasti esillä oleva käyttötavara, on mukavaa jos se on ulkonäöltäänkin sievä. Ja oma pehmeä pikku pussukka on sähläritiputtelijakoheltajalle pelkkää plussaa. Katsotaan nyt sitten alkaako tuo auki kiertyminenkin ärsyttää - vaan sen lupaan, etten ikinä ala puhua puhelimeen amerikkalaiseen tärkeilytyyliin ts. pitäen avattua puhelinta 20 cm kasvojen edessä ja puhuen edelleen sen mikrofoniin sen sijaan että puhelin olisi korvalla (tähän kummalliseen käytäntöönhän ei hands free-aikakaudella ole mitään terveysperusteita, mutta tyylin ilmeisesti kuvitellaan luovan kantajalleen jotain viileää bisnesuskottavuutta *väristelee lisää*).

Niin, oikeastaan piti kuitenkin lähinnä siis ilmoitella, että kiinni saa näistä pienistä liikkeistä johtuen taas paremmin kuin pitkään aikaan - ei lopu akut heti eikä langoilla surise. Koti- ja matkapuhelinnumerot ovat entiset, samoin hotmail ja mese, ja lisäksi tosiaan skypestä löytää etu- ja sukunimellä. Harvat ja valitut pääsevät halutessaan myös ihailemaan pörröistä tukkaani kun täällä innolla datailen....

Ollaan yhteyksissä!!