us_dfw_closeradar_medium_usen.jpg

Ulkona sataa kaatamalla, on satanut koko päivän, ja lämpötila on aloittanut jyrkän putoamisensa tämänpäiväisestä 18 asteesta kohti huomisen kahta pakkasastetta (RealFeel -8°C). Runsas kosteus ei ehdi pois pohjoisesta vyöryvän kylmän rintaman alta, joten luvassa on sään suhteen aikamoinen viikonloppu. Sääsedät puhuvat vakavin äänenpainoin 20 vuoteen pahimmasta talvimyrskystä Oklahomassa ja täällä Pohjois-Texasissa - luvassa ei siis ole niinkään lunta vaan jääsadetta ja -myrskyä. (Sen verran kuitenkin voin toppuutella, että ilma ei IKINÄ ole niin paha kuin etukäteen pelotellaan.) Huomenna voi todellakin odottaa pikkupuukkojen sijaan täyttä moramyräkkää, ja viimeistään äsken korkealla kuohuvaa lähijokea katsellessa varmentui, että flash flood warning tulee olemaan yön ja aamun kuuma sana.

Palasimme juuri kauppareissulta ruuhkaantuneilta ja osin tulvivilta teiltä - nyt jos koskaan on mainio aika linnoittautua kotiin ja heittäytyä kevyeen talvihorrokseen. Lainehtiville ja huomenna hengenvaarallisen jäisille kaduille ei ole mitään hinkua - eikä talvirenkaattomana oikeastaan mitään asiaakaan. Huomisillaksi olisi kyllä ohjelmaa, mutta katsotaan nyt - kotona olisi oikeastaan aika kivaa pesiä vaikka koko viikonloppu. Ehdottomasti ainakin tänään nautiskelemme kotikolon lämmöstä ja siitä hykerryttävästä tunteesta joka syntyy, kun päällä riehuvan myrskyn on tehokkaasti sulkenut turvapaikkansa ulkopuolelle. Tässä apuna meillä on ainekset kunnon chorizo-lihapullapastaan, hyvää punaviiniä, pari DVD-elokuvaa ja muutama litra jäätelöä.

Happy hibernating kaikille muillekin näiden ilmasto-olosuhteiden saartamille!

cl2.jpg* Tapana ei ole ollut kovasti selitellä otsikoita, mutta poikkeushan se vasta säännön vahvistaa tai jotain yhtä kliseistä. Tätä kirjoitusta naputellessani ja oikeastaan nyt jo kaksi päivää päässäni on soinut skandaalilaulajattaren Claudine Longetin ihananihana versio otsikon kappaleesta (aksentilla on todellakin osuutta asiaan - kuka niitä r-kirjaimia loppujen lopuksi tarvitsee....) ja olen sitä tuloksetta metsästänyt itselleni imuroitavaksi. Tähän mennessä on löytynyt vain kaikenkarvaisia videoita, joiden taustalla kyseinen biisi pyörii - pitänee siis ottaa luottokortti kauniiseen käteen ja tilata koko levy vaikka Amazonista. Kappaleen romanttisen melankolinen tunnelma sopisi kyllä erinomaisesti vaikka myrskyn taustamusiikiksi.

kuva