Toivottavasti blogi näkyy nyt asiallisesti - sain kommenttia pohjan sekoamisesta kuvien paikan takia ja ihana Herkku neuvoi minulle, kuinka saan ne koodiin toista kautta. Kiitos Herkku ja kommentoijat! Ihan samanlaista en räpellykselläni tästä saanut - otsikon taakse jäi valkoista ja muutenkin se on vähän rumemmin kuin ennen. Mutta ainakin jonkinlaisen järjestyksen pitäisi vallita jälleen. Itse en osaa arvioida onko kaikki muu nyt kunnossa, sillä mitään ongelmia ei omalla ruudullani ole missään vaiheessa näkynyt. Let me know...

* * * * * * * * * * * * * * *

Tänään on siis Valentinuksen päivä, joka täällä Ihmemaassa on kovin vaaleanpunainen, pursuileva ja tuotteistettu (viime vuonna taisin kirjoittaakin päivään keskimäärin käytettävästä rahasummasta). Meininki on tietenkin romanttisempaa kuin kotoisan ystävänpäivän puitteissa ja minun mielestäni molempi parempi - yhtä mielelläni muistan ystäviäni kuin rakasta aviomiestänikin.

Valentine-Balloon-Bouquet.jpg

Joka vuosi minua jaksaa hämmästyttää joidenkin tahojen yletön narina ystävänpäivän tai Valentine's Dayn turhuudesta, kaupallisuudesta ja epäaitoudesta (enkä tällä tarkoita sitä, ettei erityisemmin välittäisi ystävänpäivästä tai yksinkertaisesti vain halua juhlia sitä vaan mielummin muistaa rakkaitaan vuoden muina päivinä - tarkoitan tajutonta tarvetta julistaa KAIKILLE ja KOKO AJAN kovaan ääneen, miksi ystävänpäivä on ihan keksitty juttu, äärimmäisen uncool ja muutenkin ihan syvältä). On toki selvää, että elämästä selviää helposti huomioimatta helmikuun 14. päivää sen kummemmin, mutta ei tällainen pidättäytyminen mielestäni myöskään mitään palopuheita vaadi. Kaupallisuus on täyttä totta niin Valentine's Dayn kuin monen muunkin juhlapäivän kohdalla, etenkin täällä tuotteistuksen luvatuilla lakeuksilla, mutta siihen voi käsittääkseni osallistua juuri niin paljon tai vähän kuin haluaa. Kaikkeahan ei ole pakko ostaa, ja itse katselen kyllä mielummin sitä vaaleanpunaisen ja sydämien ylikuormitusta joka kaupoissa muutaman viikon vallitsee kuin esimerkiksi vilkkuvia räikeitä jouluvaloja tai ilmalla talon kokoisiksi paisutettavia joulupukkifiguureja, jotka ovat pari kuukautta aiemmin täyttäneet samat käytävät tuplasti pidemmän ajan. Minä itse tiedän mitä tunnetta antamiini lahjoihin tai kortteihin sisältyy ja minusta on käsittämätön ajatus, että tarjolla olevat lukuisat tuotteet jollain lailla laskisivat minun lämpöisten ajatusteni ja viestieni arvoa.

Jotkut jaksavat myös alati muistuttaa, että ystävää/rakasta pitää muistaa muulloinkin kuin ystävänpäivänä (ja sama pätee esimerkiksi jouluun). Ihan totta. En silti käsitä miksi ystävänpäivänä muistaminen olisi oletusarvoisesti jotenkin naurettavaa tai epäaitoa! Meillä osoitetaan kotona rakkautta ja välittämistä joka ikinen päivä, niinä huonoinakin päivinä, ja toivoakseni kerron ja osoitan myös ystävilleni ja muille rakkailleni usein kuinka suuressa arvossa heitä pidän ja kuinka heitä kaipaan. En ehkä joka päivä, mutta varmasti muulloinkin kuin ystävänpäivänä. Tämä ei millään lailla poista haluani lähettää ystävänpäivätervehdyksiä (tällä kertaa muunmuassa tätä kautta) ja tehdä pieniä romanttisia eleitä juuri tänä kyseisenä päivänä tai vähennä iloani siitä, että minua muistetaan. Jos tahtoisin olla oikein ilkeä niin vihjaisin, että monet Valentinuksen päivää epäilyttävän kovaäänisesti arvostelevat ihmiset ovat kenties jääneet hiukan paitsioon kyseisenä päivänä - arvon kieltäminenhän on klassinen coping-keino. Mutta ei nyt sentään mennä niin pitkälle. Toinen tykkää ja toinen ei, mutta mitään sen kummempaa ylevyyttä ei kummassakaan valinnassa automaattisesti ole. Latteusosastolla tämän voi tulkita esimerkiksi linjoilla love and let love vai miten se nyt menikään....

make-valentines-day.jpgTäytyy vielä kertoa eräästä erinomaisen viihdyttävästä naikkosesta, joka paukutteli vahvoja Valentine's Day-mielipiteitään eilen televisiossa. Talk show-sohvalla istunut kevyesti kireän näköinen nelikymppinen nainen oli kovin nihkeä koko päivän suhteen, esimerkiksi yllä listatuista perussvastustussyistä. Kun ei se tekemällä tehty romantiikka nyt niin ihanaa ole. Pet peeve oli kuitenkin kukkien tuominen - jos naisen aviomies kehtaisi tuoda hänelle kukkia Valentinen päivänä, nainen kuulemma nappaisi aivan järjettömät raivarit: kukista normaalia korkeamman hinnan (monissa paikoissa laskutetaan luonnollisesti ylihintaa kun menekki on kova) maksava mies on idiootti ja saa nukkua sohvalla tai koirankopissa for all she cares. Tämän päätteeksi nainen kuitenkin ilmoitti, että kyllä hän suklaata mielellään ottaa; itse asiassa hän loukkaantuu verisesti, jos ystävänpäiväsuklaat jäävät saamatta.

Ai ettei minkään valtakunnan romantiikkaa. I wonder why.

* * * * * * * * * * * * * * *

Täällä kävi niin mukavasti, että miehen tämänviikkoinen työmatka peruuntui, joten saamme viettää yhteistä iltaa niin tänään kuin loppuviikollakin (tämä toki kostautuu ensi viikon reissauksena - you win some, you lose some). Kaikki ihanat ravintolat on tietenkin buukattu täyteen jo aikaa sitten, mutta onneksi meillä on tuossa vieressä se uusi meksikolainen, joka sopii sijainniltaan arki-iltaamme oikein mainiosti ja ruokahan oli erinomaista Mex-gourmet´ta. Koska me emme kuulu ystävänpäivän vannoutuneisiin vastustajiin, toista on myös mukavaa muistaa: mies yllätti minut aamulla sydäntä lämmittävällä viestillä ja punaisella nauhalla sidotulla rasialla, josta paljastui hopean- ja kullanvärisiä M&M-suklaakaramellejä, joihin on nimikoitu meidän molempien lempinimet (tapanani ei ole käyttää blogiteksteissäni hymiöitä mutta tähän tekisi melkein mieleni piirtää virnistävä naamataulu...). Minä säästin viestini iltaan - kortin väliin olen uskonut lämpimiä ajatuksia ja meille molemmille tärkeän valokuvamuiston, joka uskoakseni kirvoittaa hymyn jos toisenkin. Mitäpä siitä muuta tarvitsisikaan, näin helmikuun neljäntenätoista?

Näillä puheilla toivotan myös teille kaikille hymyä ja iloa tänä ystävien ja rakkaiden päivänä - yhtä lailla sinne kotiin, Suomen ystäville kuin Blogistanian tutuillekin. Monelle viesti tulee perille vasta 15. päivä, mutta onneksi nämä terveiset ovat aina voimassa.

HAPPY VALENTINE'S!!!